RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Päivi Särkelä og andre ansatte pakket i påsken sammen det gamle biblioteket i "Skomakergata".
Päivi Särkelä og andre ansatte pakket i påsken sammen det gamle biblioteket i "Skomakergata".

Bøker på flyttefot

Mandag åpner Lambertseter bibliotek dørene til nye, midlertidige lokaler.

LAMBERTSETER: I påsken kom flyttebilene til Lambertseter for å få bøker og reoler over til de midlertidige biblioteklokalene på andre siden av Cecilie Thoresens vei. Nå venter en to og et halvt års lang brakkeperiode.

Ser fremover

Balanserende på toppen av en to meter lang gardintrapp, står fungerende avdelingsleder ved Lambertseter filial, Päivi Särkelä, og tar ned de gamle gardinene. Lokalene i "Skomakergata" er i ferd med å tømmes.

Det er en utfordring å skulle flytte fra 600 til 300 kvadratmeter, forteller Särkelä og bekrefter at det blir noe mindre lagringsplass i brakkene.

Men vi har stadig vårt bestillingssystem så er det en bok vi ikke har, så får vi den innen to dager etter bestilling, opplyser avdelingslederen. Hun forteller at de ansatte tross alt er veldig fornøyd med at de nå har kommet såpass langt i flytteprosessen.

Det har jo vært snakk om denne flyttingen i fire-fem år minst, og filialen har således vært i et vakuum hvor vi ikke har kunnet bestille nye ting og så videre. Så det er godt at vi nå er kommer såpass langt. Men det vi ser frem mot er når de nye lokalene i kulturhuset Symra står klare, det skal bli veldig flott, sier Särkelä.

Planen er at de nye lokalene skal stå klare i 2010, og da får de 1000 kvadratmeter å boltre seg på. I mellomtiden er de ansatte forberedt på et brakkeliv.

Regionkontor

Lambertseter bibliotek skal bli et såkalt regionkontor for region sør

Regionsjef Kari Ravnaas vil derfor ha tilhold her, forteller Särkelä og legger til at de vil ha litt redusert bemanning i perioden fremover.

De ansatte vil bruke en del tid fremover på planlegging, opplæring, hospitering og så videre. Så vi er nødt til å redusere åpningstiden noe, ved å kun ha to kveldsåpninger i uken, opplyser avdelingslederen.

De nye åpningstidene blir derfor 10 til 16 hverdager, med unntak av mandag og tirsdag hvor de har åpent til 19. På lørdager skal biblioteket være åpent fra 11 til 15.

Nordstrands storstue

Det blir et moderne og flott bibliotek som skal åpnes om to og et halvt år. Biblioteket skal ha selvbetjening, og de ansatte vil derfor ha mer tid frigitt til å prate og diskutere med kundene.

Vi får ikke til selvbetjening mens vi er i brakkene, men det kommer. Vi håper selvsagt at nye lokaler skal lokke flere besøkende, og all statistikk viser at det vil skje. Men Lambertseter filial ligger allerede høyt oppe på utleiestatistikken, sier Särkelä og legger til at biblioteket i dag brukes til mye mer enn utleie av bøker:

Vi har internett og trådløst nettverk så det er lett for folk å komme hit å jobbe. Dessuten har vi aviser, musikk og annen multimedia. Vi er som Nordstrands storstue, smiler avdelingslederen som ønsker at folk skal slappe av når de besøker dem.

Vi ønsker at folk skal glede seg over kulturen, kunnskapen og mangfoldet biblioteket har å tilby. Og vi må aldri bli så automatisert at vi ikke snakker med folk. Her på Nordstrand er det mange eldre mennesker som liker å slå av en prat. Ikke bare om bøker, men om været og annet. Det skal vi ikke slutte med, slår Särkelä fast.

Grunnet flyttingen har Lambertseter bibliotek vært stengt siden 3. mars. Filialen åpner igjen i midlertidige lokaler ved Cecilie Thoresens vei mandag 31. mars klokken 10.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere