RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blå på sitt beste


Einar Idsøe Eidsvåg trives med livet på og rundt Blå. – Vi som holder på her skylder en stor takk til gårdeier Thorleif Gjedebo som ser verdien i det som skapes ved elva her uavhengig av profitt
Einar Idsøe Eidsvåg trives med livet på og rundt Blå. – Vi som holder på her skylder en stor takk til gårdeier Thorleif Gjedebo som ser verdien i det som skapes ved elva her uavhengig av profitt Foto: FOTO: ELLEN RØNNING
– Dette er den aller fineste tida! Bookingansvarlig på Blå, Einar Idsøe Eidsvåg myser blidt mot vårsola fra orkesterplassen sin ved Akerselva.

BRENNERIVEIEN: Det oser av skaperglede rundt de gamle teglsteinshusene i Brenneriveien.

Konsertscenen Blå deler nemlig elvebredd med blant annet Strykjernet kunstskole og AKKS øvingslokaler.

Det betyr musikk lenge før vanlig konserttid og at dekoren i stor grad er lagt utendørs. Herlig graffiti på veggene, skulpturer i trærne og en fantastisk utendørs lysekrone ingen bør få i hodet. Dette er Einars hjemmebane.

LESERNE HAR TALT: Blå er østkantens beste kulturarena

– Folk på Blå reduserer mer alvorlig bråk i strøket

– Jeg savner ikke januar, nei! Blå er jo på sitt beste når uteserveringa er åpen, det er veldig hyggelig når det er folk her utenom konserter og arrangementer.

Og uteserveringa på Blå er virkelig en perle ved elvebredden, totalt upolert, selvsagt. Og med boliger tett på.

– Litt klager blir det jo, vi har måttet korte inn åpningstiden til 22.30. Unge som flyttet til Løkka for 10 - 15 år sida gror til og vil nok gjerne at Løkka skal eldes med dem. Det er flott at folk blir boende, men det er viktig å huske at man faktisk bor i en by, på godt og vondt. Og jeg er helt sikker på at det at det er folk og liv på Blå reduserer mer alvorlig bråk i strøket her.

Stolt sønn

Einar Idsøe Eidsvåg er selv lykkelig bygutt, etter oppvekst i landbruksbygda Lier.

– Far var sykehusprest og mor sykepleier på Lier sykehus. Det var en fin oppvekst for oss barna der. Også var det jo musikken, den har vært der hele tida.

Einar er umiskjennelig sønn av Bjørn Eidsvåg.

– Far tok etter hvert musikerrollen. Jeg er veldig stolt av hva han har fått til.

Einar smiler litt alvorlig.

– Og at mor og far har holdt sammen helt fra ungdomsårene, med alle de endringer livene deres har bydd på, det er bare imponerende!

Fornøyelig jobb

Musikken, som «alltid har liggi der», som Einar sier, brakte guttungen fra Lier til Oppland platebar, Radio Nova, kaospilotutdannelse i Århus, Sivil Ulyd og DJ-jobbing. Og til Blå.

– En kaospilot er en kreativ prosjektleder, og det ligger tett opp til jobben min her på Blå. Jeg er jo så heldig å få jobbe med det jeg brenner for! Og her er ingen prosjekter like, det passer fint for meg som visner litt ved repetisjoner. Blå er som en helårsfestival!

Bredbent scene

Einar mener Blå gjør et dugelig grovarbeid for de store festivalene.

– Vi booker så bredt som mulig. Nerve framfor sjanger, mener nå jeg. Disse sjangerspesifikke scenene har jeg liten tro på.

I tillegg til drøyt 400 konserter i året byr Blå på en del månedlige konsepter, og faste arrangementer som Litteratur på Blå og Ronny Hauglands Bingo.

– Ganske så skeivt og gøy! Haugland legger sjela si i å videreføre pensjonistenes bingostil til neste generasjon.

Ellers lover Einar åpne dører på Blå hele sommeren, med noe mindre men enda bredere musikalsk reportoire enn ellers i året Og forhåpentligvis blir det en konsert med hans far.

Og uansett musikksmak, leselyst eller bingosug – unn dere et besøk på uteserveringa. Åpen fra  klokka 14 (klokka 12 i helga) til 22.30. I Brenneriveien 9.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere