RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blandede reaksjoner

Utdanningstoppene er både positive og negative til det nye tilbudet på Hellerud videregående skole.

Tveita: Både utdanningsminister Kristin Clemet og Oslos skolebyråd Torger Ødegaard (H) er svært begeistret for den nye ordningen på Hellerud videregående skole.
Kjempebra. Alle snakker om tilpasset opplæring. Dette er et eksempel på hvordan idealet kan gjennomføres i praksis, sier Ødegaard til Aftenposten. Han gleder seg over at en skole i Oslo nå tar følgene av en to år gammel brukerundersøkelse som viste at 50 prosent av elevene mente de ikke fikk vanskelige nok oppgaver.
Utdanningsminister Kristin Clemet gleder seg også over at Hellerud nå gjør noe for å skape en mer differensiert undervisning.
Når lærerne på en skole som attpåtil har slitt litt, utviser kreativitet for å gi elevene et bedre tilbud, synes jeg selvfølgelig det er fint. Og det er ingenting i loven som hindrer dem i å sette i gang, sier Clemet til Aftenposten.
Mister modningen
Like begeistret er ikke SVs skolepolitiske talsmann Rolf Reikvam. Han sier til Aftenposten at han frykter elevene vil gå glipp av både modning og viktige aktiviteter, ved å haste gjennom videregående skole på to år. Han er imidlertid ikke i tvil om at flinke elever fint kan mestre den faglige delen.
Det er heller ikke Utdanningsforbundets leder Helga Hjetland, ifølge Aftenposten. Men i likhet med Reikvam mener hun elevene mister sosial og personlig utvikling.
Nestleder Halvard Hølleland i Elevorganisasjonen er også skeptisk til tilbudet fra Hellerud. Han mener det må finnes bedre måter å differensiere undervisningen på.
Hvis vi oppretter eliteklasser bestående bare av veldig flinke elever, kan resultatet bli at de utsettes for så stort press at mange går på en psykisk knekk, sier han til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere