RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lørdag har veteranvognklubben sitt tradisjonelle vårmarked på Ekeberg. Foto: privat
Lørdag har veteranvognklubben sitt tradisjonelle vårmarked på Ekeberg. Foto: privat

Blanke biler, løse skruer og antikviteter

For bilentusiaster, og spesielt de som har sans for de noe eldre utgavene, er det en helg i mai de alltid ser frem til. Det er den lørdagen veteranvognklubben har sitt vårmarked.

EKEBERG: Fredag begynner det å bli trafikk inn mot campingplassen for å få best mulig plass når markedet åpner lørdag morgen. Mange betegner dette som det beste i sitt slag i hele Norden.

Det hele startet med «loppemarked» en gang på 70-tallet med salg av gamle bildeler og mc-deler for veterankjøretøyer på Frysja senter.

Etter hvert som markedet økte i størrelse og diverse andre kuriosa kom til, måtte utstillingsplassen utvides, og i dag dekker bruktmarkedet hele Ekeberg Camping.

Her finner man det beste utvalget av gamle veteranbildeler og mc-deler i Norden.

Her er det også salg av veteranbiler og gammel MC, masse ulike antikviteter, snurrepiperier og artig kuriosa. Mange kommer også bare for å vise frem kjøredoningen sin og møte andre med samme interesse.

500 stands

Rundt regnet 500 ulike stands/selgere fra hele Sør-Norge, Sverige og Danmark var å finne på markedet i fjor våres, og disse kommer tilbake år etter år.

De ivrigste begynner å komme til sletta allerede onsdag!

Her gjelder, med noe unntak, først til mølla-prinsippet for å få en god plassering.

Lørdag 9. mai klokken 06 braker det løs; da åpnes porten for publikum og her er det gratis adgang. Kaffe, vafler, brus og pølser fås kjøpt i bodene. God tid og gode sko er en fordel. Og de som kommer i bil, må være forberedt på å gå et stykke.

AmCar

Søndag 10. mai overtar ACSN (American cars of Southern Norway) campingplassen etter Norsk Veteranvogn Klubb med sitt arrangement «Oslomønstring». Dette er også blitt tradisjon, og her finnes samling av Street cars, Nostalgi, Veteran og Dollarglis.

Dette er altså helgen for bruktmarked, lopper og fine biler!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere