Blant de unge og lovende i Høyre

elitekurs: Per Søreide Senstad fra bydel Vestre Aker har vært kurs med den unge eliten i Hø yre. foto: privat

elitekurs: Per Søreide Senstad fra bydel Vestre Aker har vært kurs med den unge eliten i Hø yre. foto: privat Foto: Privat

Vestre-Aker gutten Per Søreide Senstad er yngste deltager på årets Unge-Høyre elitekurs. I en alder av 17 er han både to og tre år yngre enn de fleste av de andre deltagerne på det som av mange regnes som Norges beste skolering for ungdom i Høyre-systemet.

RØA: Hvert år arrangerer Unge Høyres Landsforbund det tradisjonsrike Elitekurset på Sundvolden Hotell i Buskerud. I år ble kurset holdt fra 4. august til 8. august. Ti unge og lovende Høyre-politikere deltok. Det er tidligere Unge Høyre- og Høyre-leder Jan P. Syse som i sin tid tok initiativ til kurset. Målet var å skape fremtidens Høyre-ledere.

– Jeg ser fram til gode foredrag, utfordrende skoleringer og å møte andre dyktige Unge Høyre-folk, sa Senstad før kurset startet. Og mange sentrale og kjente politikere har deltatt på elitekurset opp gjennom årene.

Kjente politikere

I historiens løp har det vært en sterk sammenheng mellom Elitekurset og posisjoner i partiet. Blant tidligere deltagere kan nevnes: Jan Petersen, Per Kristian Foss, Ine Marie Eriksen Søreide, Torbjørn Røe Isaksen og André Støylen som fortsatt er aktive i Høyre, samt en rekke andre mennesker som har gjort det godt i en sivil karriere som for eksempel John G. Bernander og Børge Brende.

– Det er motiverende å se at jeg får være med på en skolering som veldig mange flinke mennesker har vært med på før meg, så jeg får prøve å få hjernen ut av sommermodus og lære noe nyttig, Senstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.