RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blant de unge og lovende i Høyre


elitekurs: Per Søreide Senstad fra bydel Vestre Aker har vært kurs med den unge eliten i Hø yre.	foto: privat
elitekurs: Per Søreide Senstad fra bydel Vestre Aker har vært kurs med den unge eliten i Hø yre. foto: privat Foto: Privat
Vestre-Aker gutten Per Søreide Senstad er yngste deltager på årets Unge-Høyre elitekurs. I en alder av 17 er han både to og tre år yngre enn de fleste av de andre deltagerne på det som av mange regnes som Norges beste skolering for ungdom i Høyre-systemet.

RØA: Hvert år arrangerer Unge Høyres Landsforbund det tradisjonsrike Elitekurset på Sundvolden Hotell i Buskerud. I år ble kurset holdt fra 4. august til 8. august. Ti unge og lovende Høyre-politikere deltok. Det er tidligere Unge Høyre- og Høyre-leder Jan P. Syse som i sin tid tok initiativ til kurset. Målet var å skape fremtidens Høyre-ledere.

– Jeg ser fram til gode foredrag, utfordrende skoleringer og å møte andre dyktige Unge Høyre-folk, sa Senstad før kurset startet. Og mange sentrale og kjente politikere har deltatt på elitekurset opp gjennom årene.

Kjente politikere

I historiens løp har det vært en sterk sammenheng mellom Elitekurset og posisjoner i partiet. Blant tidligere deltagere kan nevnes: Jan Petersen, Per Kristian Foss, Ine Marie Eriksen Søreide, Torbjørn Røe Isaksen og André Støylen som fortsatt er aktive i Høyre, samt en rekke andre mennesker som har gjort det godt i en sivil karriere som for eksempel John G. Bernander og Børge Brende.

– Det er motiverende å se at jeg får være med på en skolering som veldig mange flinke mennesker har vært med på før meg, så jeg får prøve å få hjernen ut av sommermodus og lære noe nyttig, Senstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere