Blant engler og demoner

Kontrasten er tydelig i dette maleriet av K.G. Stave.

Kontrasten er tydelig i dette maleriet av K.G. Stave. Foto: FOTO: PRIVAT

På dagtid dømmer hun folk i Tingretten, på kvelden er hun kunstner. Nå stiller Kari-Grethe Stave ut i Galleri Tipi.

En engel med røyk i hånden.

Når gale tanker får seire.

GREFSEN/KJELSÅS/SENTRUM:– Jeg bruker K. G. Stave som kunstner og Kari-Grethe Stave som jurist. På den måten skiller jeg mellom de ulike rollene, sier hun.

Men, selv om rollene er ulike innrømmer Stave at begge deler utgjør en helhet, hennes egen identitet.

– I det siste har jeg brukt mye tid på kunsten, jeg har vært på Sørlandet og malt. Det blir gjerne slik i ferier, men det passet svært bra i forhold til utstillingen nå til helgen, sier hun.

75 malerier

Tittelen på utstillingen er “Oslo Engler&Demoner”, og Stave stiller selv med 75 malerier.

– Med et lokale på 250 kvadratmeter, var selvsagt målet å fylle veggene med egne bilder. Jeg hadde flere skisser liggende som jeg så arbeidet videre med. Men, det er viktig å understreke at jeg ikke malte kun for å fylle opp, sier hun.

– Tankeprosesser

Kari-Grethe Stave forteller at hun alltid har malt smådjevler. Men, selv om de for betrakteren er små vesener, er de for kunstneren snarere tanker og tankeprosesser.

– For meg er det ikke vesener, selv om jeg maler dem slik. Det handler om tankeprosesser, om å gjøre noe godt eller mindre godt. Og det er heller ikke de verste tankene. Jeg maler ikke død. Smådjevler finnes i folk flest og dukker gjerne opp når man behandles urettferdig.

En idé, et maleri

De aller fleste av Staves malerier blir til gjennom en 5. trinns-prosess. Og ideene kommer gjerne i det hun legger hodet på puten.

– De fem trinnene er planlegging, skissering, male bakgrunn, skissering på bakgrunn, og så selve maleprosessen. Lag, på lag, på lag, forteller hun.

Hun innrømmer selv å ha livlig fantasi.

– Det skjer mye i mitt virke som gjerne gir meg ideer og inspirasjon. Jeg tror fast på at jo mer man utfolder seg kreativt, jo mer kreativ blir man, avlutter Stave.

Vernissage på Galleri Tipi, Youngsgate 6, lørdag klokken 18.00. Utstillingen står til 28. august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.