RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blar opp to millioner for fjernvarme på Skullerud


Prosjektleder Geir Johnsen i Stor-Oslo Prosjekt As og Erik Nyfelt i Hafslund fjernvarme undertegnet i fredag avtalen som sikrer fjernvarme til Skullerud torg.
Prosjektleder Geir Johnsen i Stor-Oslo Prosjekt As og Erik Nyfelt i Hafslund fjernvarme undertegnet i fredag avtalen som sikrer fjernvarme til Skullerud torg. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
Stor-Oslo Prosjekt AS og Hafslund er enige om en avtale som sikrer fjernvarme til Skullerud torg.

SKULLERUD: – Vi har kommet til enighet med Hafslund og det er flott. Det har vært lange forhandlinger, men en åpen og hyggelig tone, sier prosjektleder Geir Johnsen i Stor-Oslo Prosjekt AS.

 
 


Selskapet er i ferd med å bygge 213 leiligheter i tre byggetrinn på Skullerud og blar nå opp to millioner kroner for å knytte seg til Hafslunds fjernvarmeanlegg.

Leveringssikkerhet

– Vi har ønsket fjernvarme siden starten av prosjektet. Vi har vurdert pellets og jordvarme, men mener Hafslund har en bedre leveringssikkerhet, sier Geir Johnsen.

Hafslund på sin side kunne ikke forsvare investeringen alene og trengte en tilkoblingsavgift for å føre fjernvarmen til Skullerud torg, selv om koblingspunktet bare ligger ca. 500 meter unna ved Langerud sykehjem.

LES OGSÅ: Får ikke miljøvennlig oppvarming likevel

Vinn-vinn

– Det er for stor usikkerhet i området til at vi kan forsvare en slik tung investering. Nå har vi kommet til en enighet hvor Stor-Oslo Prosjekt betaler en tilknytningsavgift og vi er veldig godt fornøyd med det, sier Erik Nyfelt hos Hafslund Fjernvarme.

– Dette er en vinn-vinn-situasjon for begge parter og ikke minst for Oslo-klimaet, sier de.

LES OGSÅ: Her kommer det hundrevis av nye boliger

Transformasjon

De første leilighetene er innflyttingsklare ved st. hans. Stor-Oslo Prosjekt håper å komme i gang med byggingen på den såkalte Lidl-tomta (trinn 3) i februar og satser på at leilighetene står ferdige høsten 2013.

LES FLERE SAKER OM BOLIG I OSLO HER!

– Vi har solgt godt med leiligheter, men må selge noe mer for å ha tilstrekkelig til å sette i gang på trinn 3, sier Geir Johnsen.

De fleste som har kjøpt er eldre over 50 år og yngre uten barn.

– Vi har stor tro på transformasjonen fra næring til bolig på Skullerud fordi området har gode kvaliteter som barnehage, skole, Østmarka og er et knutepunkt med fire busslinjer og t-bane, sier Geir Johnsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere