Gå til sidens hovedinnhold

Blåser til tusen

Romsås skolenes musikkorps søker om kulturmidler fra bydelen hvert år. I år fikk de jackpotten og kan kjøpe både tuba og klarinett.

Romsås: Vi har alltid søkt, men aldri fått inn de helt store summene så dette er jo helt fantastisk, forteller kasserer i korpset, Grete Elseberg.
Det var ingen uengiheter under BU-møte om de 20.000 kronenene som korpset fikk tildelt-- mer penger enn noe annet tiltak i bydelen.

Lav rekruttering

Datteren til Elseberg, Susanne, spiller fløyte i korpset, men dessverre er rekrutteringen lav blant de tre Romsås-skolene.
Jeg er den eneste 7. klassingen, forteller Susanne Elseberg. Nå håper både musikanter og ledelsen at nye instrumenter kan friste flere elever inn i korpset.
Ungene vil jo, men det er hos foreldrene det stopper. Mange tror det er masse dugnader og loppermarkeder, men det er jo ikke noe mer her enn med fotballen, sier Elseberg.

Gamle instrumenter

Tubaen i korpset er ikke bare for stor for musikantene, den har også vært med siden korpset ble etablert for rundt 30 år siden. Klarinetten er heller ikke i noe bra stand.
Men innsatsen er det ikke noe å si på hos de unge musikantene. Brødrene Hindel og Jamie Kalmara viser frem sine kunster.
Jeg øver på skolen, og jeg slår på pulten min, sier trommeslageren Jamie (8), og fortsetter:
Da får jeg kjeft av læreren.
Hindel (11) ble inspirert til å bli med på korpset da han hørte de spille som førsteklassing:
Jeg hørte de spille i storsalen, og da fikk jeg lyst til å være med, forteller han.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året