RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Booking-ansvarlig Einar Idsøe Eidsvåg på utestedet Blå lever i håpet om at byrådet snur og likevel støtter Blå. Vippe-Venstre lover drahjelp.
Booking-ansvarlig Einar Idsøe Eidsvåg på utestedet Blå lever i håpet om at byrådet snur og likevel støtter Blå. Vippe-Venstre lover drahjelp.

Blåveis for Blå

Utestedet Blå har fått seg en dobbel blåveis. Venstre kan fjerne en av dem.

nedre grünerløkka: Byrådet har trukket støtten til Blå, mens Regjeringen truer med å stenge alkoholserveringen klokka 02. Bookingansvarlig på Blå, Einar Idsøe Eidsvåg har dermed tøffe tider i vente. Først må han overbevise politikerne om at utestedet bør backes opp av kommunen. I byrådets forslag til Oslo-budsjett er det null og niks.

– Vi forventer ikke kommunal støtte i utgangspunktet. I fjor var innstillingen null, men vi fikk støtte likevel. Dette er en form for hersing og neglisjering. Vi er en liten aktør, men har likevel over 500 arrangementer årlig,. Det er mye, sier han.

«Faglig begrunnet»

Kulturbyråd Torger Ødegaard fra Høyre er på høstferie og har lite detaljer å komme med:

– Det er en faglig vurdering som ligger til grunn, er alt han kan si, men får hjelp av byrådssekretær Magnus Halle.

– Ut fra en faglig vurdering, har vi valgt å støtte Konsertforeningen Blå med 450 000 kroner. Vi har vurdert det slik at Blå Booking ikke skal motta støtte. Men det blir opptil bystyret å behandle. Du kan ta kontakt med Kjell Veivåg i kulturkomiteen, sier han.

Eidsvåg skjønner ikke tankegangen bak den såkalte «faglige vurderingen», som byrådet lener seg på.

– Politikerne går kanskje ikke så mye på byen, og det er betenkelig at vi ikke blir lagt merke til. Mange vil jo spille hos oss! Vi samarbeider med by:Larm, Øya, Oslo Jazzfestival og Oslo Live. Det betyr at mange ser på oss som en viktig aktør, sier han.

Venstre trår til igjen?

I fjor sørget Venstre for at Blå likevel fikk støtte med 550 000 kroner. H og Frp må ha V med for å få budsjettet gjennom.

– Vi er veldig overrasket over at byrådet har tatt ut Blå, som vi fikk tatt inn igjen i fjor. Hvorfor de har byttet det ut med Konsertforeningen, vet jeg ikke. Blå har hatt et veldig aktivt driftsår og har sitt klare publikum i Oslo, som vi mener det er viktig å opprettholde. Vi skal ta det med i budsjettforhandlingene. Så får vi se hva det blir, sier Veivåg til Østkantavisa.

Forveksling?

Eidsvaag ser ikke bort fra at byrådet kan ha forvekslet to aktører, som i sin tid havnet i rettssak på grunn av strid rundt bruken av merkenavnet «Blå». En sak Blå Booking AS gikk seirende ut av, ifølge Eidsvåg. Konsertforeningen Blå har ingenting med Blå å gjøre lengre.

– Vi opplever fortsatt en del navneforvirring. Men jobben min er å se framover. Nå har vi holdt på her i tre år, og gitt Oslo et bredt og mangfoldig kulturtilbud. Skal vi beholde bredden, må vi ha støtte. Vi lever i håpet, men må nok kvesse klørne og sette i gang med lobbyering. Venstre sitter på vippen i bystyret, så Veivåg er nok en viktig mann å kjenne, sier Eidsvåg.

– Hva skjer uten støtte?

– Da kan vi ikke ta oss råd til å leie ut billig til band. Jazzen, som jo er avhengig av støtte, vil forsvinne med et pennestrøk. Mye av det smale som ikke er direkte myntet på å tjene mest mulig penger, vil også forsvinne, sier han.

Usikker på skjenkelov

Forslaget om å stenge ølserveringen klokka 02, er Eidsvåg mer usikker på.

– Jeg bommet jo på røykeloven, så dette er en delikat sak. Mye av vår omsetning er jo mellom klokka 02 og 03. Her har vi lite bråk, det meste skjer jo i Karl Johan. Jeg har mer tro på skolering av de ansatte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere