*Nettavisen* Nyheter.

Ble aldri avhørt

«Petter» ble truet med kniv av naboen. Han ble aldri avhørt av politiet før saken ble avgjort. Petter er anonymisert av hensyn til forholdene i saken.

«Petter»ble truet på livet av en nabo med kniv. Men han ble aldri avhørt av politiet.

HAUGERUD: «Petter» ble truet med kniv av naboen for et par uker siden. Naboen ble ilagt et forelegg, uten at Petter i det hele tatt fikk fortelle hva som skjedde den kvelden.

– Jeg har ikke blitt innkalt til avhør. Det er merkelig at saken er avgjort uten at min stemme har blitt hørt, sier han.

Les også: Truet med kniv

30 centimeter lang kniv

I følge Petter var klokken 02.45. Han hørte bankelyder fra naboens leilighet i blokka, en av mange bråkelyder som har forekommet i lang tid. Petter går ned og banker på for å be naboen være stille. Først er naboen hyggelig og ber han inn, men inne i leiligheten blir han aggessiv og truer Petter verbalt.

– Han gikk helt opp i ansiktet mitt, og jeg kjente det luktet alkohol. Jeg gikk ut av leiligheten. Da jeg sto utenfor gjemmer han høyre hånd og deler av kroppen bak dørkarmen, forteller Petter.

Naboen, en 26-åring, drar fram en 30 centimeter lang bowiekniv, som han holder opp mot Petter, mens han lager snittende bevegelser. Petter må rygge tilbake.

– Jeg ble presset til å gå bakover, mot en blindvei i gangen. Mens dette skjer, truer han meg flere ganger, sier Petter, som begynte å ringe på alle dørklokkene i oppgangen.

Da snudde knivmannen og gikk inn igjen. Petter ringte 112. Politiet kom raskt og hanket inn 26-åringen.

Ble ikke avhørt

– Politiet gjorde en god jobb, og da jeg snakket med dem ble det nevnt avhør, sier Petter. Men han har ikke hørt noe siden. 26-åringen fikk et forelegg, og ble sluppet løs.

– Det er ikke det at jeg mener at forelegget er feil. Men hvordan kan politiet ta en avgjørelse om at saken ikke skal igjennom rettssystemet uten å ha snakket med meg, som faktisk ble truet på livet? undrer Petter.

– Jeg ble jaget, han var agressiv og utagerende. Dette var noe mer enn bare trusler, sier Petter, som synes det er feil at hans stemme ikke er blitt hørt.

Begge bør blir hørt

Petter bærer ikke nag, og har lagt saken bak seg. Han mener likevel at politiets jobb rundt straffesanksjonen er litt slett.

– Dette kunne fått et annet utfall, derfor er det rart at politiet ikke har avhørt meg om det. Begge parter bør bli innkalt i avhør, det burde være fast prosedyre. Er det sånn det skal være i dagens samfunn?

Politijurist Marianne Midtbø forteller at grunnen til at Petter ikke ble kalt inn til avhør er jobben politiet gjorde på stedet.

- Patruljen som rykket ut hadde en samtale med fornærmete på stedet. Forklaringen de fikk var såpass grundig at ytterligere avhør ikke trentes, sier Midtbø.

Hun legger til at Petters forklaring og politiets gode jobb på stedet ga et godt grunnlag for utfallet i saken.

Leder for etterforskning på Stovner, Stein Erik Olsen, forteller at det ofte lønner seg å gi raske reaksjoner.

- Med et forelegg kommer en rask reaksjon. På generellt grunnlag kan jeg si at det ofte er en grei løsning, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag