RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mariah Juarez mener Norge er et land med mange muligheter, og hun er takknemlig for oppveksten her. Men nå skal hun lete etter sin biologiske familie på tv.
Mariah Juarez mener Norge er et land med mange muligheter, og hun er takknemlig for oppveksten her. Men nå skal hun lete etter sin biologiske familie på tv. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

Ble alltid minnet på at hun ikke var norsk

Mariah Juarez følte seg alltid annerledes under oppveksten på Nordstrand. Nå kan du se hennes jakt på familien i Argentina.

NORDSTRAND: – Det er ikke mange utlendinger på Nordstrand, så jeg ble fort minnet på at jeg ikke var norsk, sier Mariah Juarez.

22-åringen ble adoptert til Norge da hun var tre måneder gammel. Allerede for fem år siden begynte hun jakten på sin biologiske familie i San Miguel de Tucumán.

– Man ønsker å føle tilhørighet, og jeg tror oppveksten min på Nordstrand gjorde ønsket om å finne mine biologiske foreldre enda sterkere. Jeg trengte å få den brikken på plass, forklarer Mariah.

Leter på tv

Hun visste navnet på sin biologiske mor, at hun hadde søsken som bodde på gata og omtrent hvilket område i hjembyen de holdt til. Hun hadde sendt utallige meldinger på Facebook i jakten på familien, men hun kom ingen vei.

Som tiåring besøkte hun også Argentina sammen med sine adoptivforeldre. Mariah fikk se hjembyen, og familien var også på besøk hos et barnehjem de har støttet i mange år.

– Jeg følte meg hjemme med en gang jeg kom til Argentina. Folk er så varme og åpne der, sier hun.

Les også: Flyttet fra Armenia: – Hvorfor måtte vi flytte hit? 

Nytt besøk

Nå har hun vært i Sør-Amerika på ny, denne gangen samme med et kamerateam. Hennes norske familie meldte henne på TV2-serien «Sporløs». Tirsdag får tv-seerne bli med Mariah til Argentina på jakt etter sin biologiske familie.

– I «Sporløs» viste jeg det var en stor mulighet for å finne noe, så jeg takket ja til å være med ganske fort, sier Mariah.

Dermed bygget forventingene til gjensynet med hjembyen seg virkelig opp.

Mariah i Argentina

I ARGENTINA: Mariah Juarez sammen med sin adoptivar Tom Kristiansen på en uteservering i Argentina. (Foto: Kåre Sponberg, TV2)

Åpen om kjærligheten

Reisen med TV2 inneholdt et ekstra spenningsmoment for Mariah. 22-åringen er lesbisk, har blitt kåret til Miss Gay Norway og har ikke bare møtt positive holdninger til sin legning.

– Homofile kan gifte seg i Argentina, så jeg tror forholdene er ganske like som her. Men jeg var bekymret for hva familien ville tenke, for de er jo katolikker der borte, forklarer hun.

Hun var likevel fast bestemt på å være åpen overfor familien hvis hun fikk møte dem.

– Det er en risiko å ta, men det er viktig for meg å vise hva jeg står for. Kjærlighet er kjærlighet, og that's it, forklarer 22-åringen.

Les også: Oslo males i regnbuens farger

Synger sin dagbok

Oppveksten og opplevelsene sine tar Mariah med seg i musikken, som hun nå bruker all sin tid på. Hun beskriver det som å gi ut sin egen dagbok.

– Det var vanskelig å være annerledes på Nordstrand. Jeg har hatt et tøft liv, og musikken formes av ting jeg lurer på og tenker over, forklarer 22-åringen.

Hun understreker samtidig at hun ikke er misfornøyd med sin norske familie. 

– Jeg har en veldig god familie. Det er ikke derfor jeg ville finne min biologiske familie. Det handler om tilhørighet og spørsmål om hvem jeg er, sier Mariah.

Du kan se Mariahs tur til Argentina i «Sporløs» på TV2 tirsdag klokken 20.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere