*Nettavisen* Nyheter.

Ble banket fordi han hadde «homo-sko»

DØMT: To 19 år gamle gutter er i Oslo tingrett dømt til samfunnsstraff for å ha banket en annen gutt fordi han hadde feil sko. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Etter en fest på Bjørndal i desember i fjor ble en gutt sparket og slått av to andre festdeltakere mens han lå nede.

BJØRNDAL/OSLO TINGRETT: Festen ble holdt en lørdag i desember i fjor i et hus i Elgtråkket. Da fornærmede skulle dra fra festen sammen med en venninne i totida begynte to andre gutter å mobbe fornærmede på grunn av at han hadde på seg sko av merket UGG, noe de to 18 år gamle guttene mente var skotøy for homofile.

Del på Facebook

Det ble raskt amper stemning og en av guttene ga fornærmede en springskalle og brøyt han i bakken. Her ble gutten sparket og slått flere ganger i hodet og kroppen av de to andre guttene slik at han ble påført hevelser og blåmerker i pannen, på nesa og overleppa og en hevelse i kneet.

De to tiltalte møtte nylig i Oslo tingrett hvor de nektet straffskyld. De hevder at fornærmede angrep dem med et spark i skrittet etter springskallen, men ble ikke trodd av tingretten.

De er tidligere ustraffet og tingretten fant 60 timers samfunnsstraff som passende for de to voldsutøverne. Hvis de ikke gjennomfører denne innen 120 dager rykker de inn bak lås og slå i 60 dager.

Guttene ble også dømt til å betale fornærmede 5000 kroner i oppreisning og staten 3000 kroner hver i saksomkostninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.