RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vinnie Larsen og Ellen Eliassen fant tonen med en gang, og begge følger de får stort utbytte av besøksvennordningen.
Vinnie Larsen og Ellen Eliassen fant tonen med en gang, og begge følger de får stort utbytte av besøksvennordningen.

Ble besøksvenn

Jeg føler at jeg får mye mer enn jeg gir, sier Vinnie Larsen (65).

OPPSAL: Hun har vært besøksvenn for Ellen Eliassen (90) i to måneder. De to fant kjemien første gang de møttes.

Ikke redd lenger

Jeg slet med angst og depresjon, og hadde begynt å gjemme meg. Etter forslag fra legen, gikk jeg til frivillighetssentralen og sa jeg ville bli besøksvenn. Nå er jeg ikke redd lenger. Å se Ellen le og være glad er en uendelig glede for meg, forklarer Vinnie.

På omtrent samme dag som Vinnies legebesøk, fikk Ellen plutselig en sterk følelse av ensomhet. Også hun kontaktet frivillighetssentralen, og dagen etter ringte Vinnie.

Jeg vet ikke om det er skjebnen eller høyere makter. Kall det det du tror mest på. Vi fant kjemien med en gang. Jeg er avhengig av å ha noen å snakke med. Jeg hadde mange venner, men nå er de fleste borte, sier Ellen. For tre år siden svimte hun av på rullatoren. Hun ble kastet forover, og fikk to brudd i nakken.

Mye å prate om

Jeg hadde følelsen av at livet mitt var ødelagt, og hverdagen ble tung og kjedelig. Nå går det mye bedre. Jeg og Vinnie har veldig mye å prate om, sier Ellen.

Hun får hjemmehjelp tre ganger om dagen, men de har ofte liten tid. Da er det fint å ha noen som bare kommer for selskapets skyld.

Ellen er helt klar i toppen og har orden i sakene, men trenger venner som alle andre. Nå har vi blitt enige om å dra på piknik i det fine været, sier Vinnie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere