Ble bøtelagt for lovlig parkering

Sven Esben og Torild Sørengen Bang fikk bot til tross for at de har handikappbevis. – Respektløst overfor en svak gruppe, mener de.

Sven Esben og Torild Sørengen Bang fikk bot til tross for at de har handikappbevis. – Respektløst overfor en svak gruppe, mener de. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Parkinson-rammet ektepar fikk et ublidt møte med parkeringsregimet i Nydalen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Men likevel ble boten skervet for «billett ikke synlig».

Klikk på bildet for å forstørre.

Boten og retningslinjene for handicap-parkering.

NYDALEN/SENTRUM: Ekteparet Sven Esben Bang og Torild Sørengen Bang fra Nesøya i Asker er begge rammet av Parkinson. I november deltok de på et seminar i regi av Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) på Radisson Blu-hotellet i Nydalen.

Europark: – Ikke til å misforstå

– Helt klare regler

Til tross for tydelig merking på parkeringsautomaten om at kjøretøy med handikap-bevis (HC) kan parkere gratis på avgiftsplasser i inntil fire timer, fant Bang en gul lapp festet i vindusviskeren, og krav på 710 kroner etter bare 45 minutter.

– På mulkten stod det ganske riktig at bilen hadde HC-bevis, men bot var utskrevet fordi det ikke var trukket lapp fra automaten. Jeg forhørte meg med flere om hvordan de tolket retningslinjene på automaten, og den er ikke til å misforstå, sier Sven Bang.

Feil på telefon

Han tok kontakt med Europarks kundeservice for å forhøre seg om regelverket for handicap-parkering i Nydalen. På telfon opplyser selskapet om at HC-parkering er tillatt, men kun på oppmerkede plasser. Slike finnes ikke ved Radisson-hotellet.

– Og det er jo noe helt annet enn det som står på automaten. Jeg synes det er respektløst overfor en svak gruppe. Dette har vært en påkjenning for oss, sier Bang, og legger til:

– Jeg har fortsatt litt fighterevne igjen i meg, men mange ville nok bare betalt mulkten og blitt ferdig med det. Man kan jo spekulere i parkeringsselskapets intensjoner.

- Ikke til å misforstå

For å finne ut av hvordan Europark tolker sitt eget regelverk, blir Nordre Aker Budstikke med Sven og Torild Bang til Europarks hovedkontor i Storgata.

Les parkeringsselskapets forklaring til Sven og Torild ved å trykke her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.