Ble forbannet på Linn Skåber

Hvor slutter rollen?: Fred Borg, kjent fra det «ordentlige» Maridalsspillet, synes samarbeidet med Linn Skåber(bildet) var artig, men innrømmer at han ble irritert på rollefiguren. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK

Hvor slutter rollen?: Fred Borg, kjent fra det «ordentlige» Maridalsspillet, synes samarbeidet med Linn Skåber(bildet) var artig, men innrømmer at han ble irritert på rollefiguren. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK

Maridalsspillet får høyprofilering i høst, når Linn Skåber gjør sin egen vri på spelet i Maridalen. Fred Borg er en av flere lokale bidragsytere i sesong to av Hjerte til hjerte.

Kansleren: Fred Borg, her som Arne Aslaksson i det virkelige Maridalsspillet, blir også å se i rollen i Linn Skåbers versjon.

MARIDALEN: I kveld er komiker Linn Skåber tilbake i rollen som den heller usmakelige utgaven av seg selv, i oppfølgeren til suksesserien «Hjerte til hjerte» som ble vist på NRK i 2007.

Den gangen skulle «Nytt på nytt»-programlederen være redaktør for en bok hos Gyldendal forlag, men rollefiguren gikk de fleste hun omgikk seg med på nervene.

Maridalsspillet

Denne gangen skal «Skåber» rette opp inntrykket fra forrige gang, nå som noe hun burde kunne bedre – som skuespiller med rolle i Maridalsspillet.

De andre rollene gestaltes av Gard Eidsvoll, Janne Formoe og Jon Øigarden – som «seg selv». Problemene oppstår når Linn finner ut at hennes egen rolle i spelet er liten.

Men det er ikke bare veletablerte skuespillere som er med i serien. Også lokale maridøler blir å se på skjermen. Tore Fingell Haagensen, Inger Thaugland, Torgeir og Ingrid Sandnes Laurvik, Tom Charlie Melbye og Fred Borg er blant navnene som bidrar. Deler av serien ble spilt inn parallelt med fjorårets oppsetning av «Svartedauen» (Maridalsspillet).

Skille rollene

Fred Borg, mangeårig innehaver av rollen som kansleren Arne Aslaksson, har den samme rollen i serien. Han mener Maridalsspillet, og Maridalen generelt, får en fantastisk profilering gjennom serien.

– Innspillingen skjedde både på Sørbråten og nede i dalen. Vi håper at dette skal gi en positiv effekt for fremtidige oppsetninger, sier Borg.

Han synes det var spennende å jobbe med teamet fra NRK.

– Men serien blir jo noe helt annet enn det spelet er. Dette er jo en humorserie, der Skåber er hovedperson.

LES OM DET ORDENTLIGE MARIDALSSPILLET: Kampen om Maridalen

Borg innrømmer at han noen ganger ble skikkelig forbannet på «Skåber».

– Hun kan å være dominerende og ensrettet. Det kan være vanskelig å skille mellom den virkelige Linn Skåber og rollefiguren hennes. Hvor stopper skuespillet? Men hun er en veldig dyktig skuespiller, sier Borg, som torsdag kveld skal på premièrevisning på Aker Brygge sammen med de andre medvirkende.

– Det blir en ny opplevelse å se seg selv på tv!

Hjerte til hjerte vises torsdager, med premiere 2. september kl. 22.20 på NRK1. Det skal vises ni episoder i løpet av høsten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag