RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FOTGJENGER: 38-åringen fra Bjørndal ble førerkortløs og fotgjenger etter promillekjøring og for høy fart.
FOTGJENGER: 38-åringen fra Bjørndal ble førerkortløs og fotgjenger etter promillekjøring og for høy fart. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Ble fotgjenger i fem år

En 38 år gammel mann fra Bjørndal må 75 dager i fengsel. Etter soningen må han belage seg på å bruke føttene for å komme seg rundt.

BJØRNDAL/OSLO TINGRETT: Tobarnsfaren ble i august 2010 stanset i Nylandsveien i sentrum mens han kjørte bil med rundt én i promille. En måned tidligere ble mannen tatt i 171 km/t i Rælingtunnelen. Fartsgrensen på stedet er 80 km/t.

Til tross for at førerkortet ble beslaglagt fortsatte mannen å kjøre bil. Og kjører man for fort er det jo en risiko for at man blir stoppet igjen. Det ble han 25. september på E18 ved Sande. Her kjørte mannen i 143 km/t i 100-sonen.

Da mannen nylig møtte i Oslo tingrett tiltalt for ett tilfelle av promillekjøring, to tilfeller av råkjøring og ett tilfelle av kjøring uten førerkort, innrømmet han det hele og fikk saken avgjort som en tilståelsesdom.

Mannen hadde fra før sju prikker i førerkortet. Tingretten ønsker ut fra allmennpreventive hensyn å reagere strengt i promillesaker og avsa en dom i tråd med aktors påstand.

38-åringen må nå sone 75 dager i fengsel og betale en bot på 8000 kroner. I tillegg må mannen bruke apostlenes hester i lang tid fremover. Tingretten fradømte mannen retten til å kjøre bil i fire år og ti måneder.

Hvis mannen skal kjøre bil igjen må han avlegge ny førerprøve.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere