*Nettavisen* Nyheter.

Ble hedret for Tøyen-aksjon

Fire Tøyen-initiativ ble belønnet av SV for sin innsats for lokalmiljøet.

TØYEN: SVs valgkampmaskineri er i sin siste innspurt, og i løpet av sin landsturné fra Alta til Oslo har de satt pris på mennesker som har gjort en særlig innsats for å styrke sitt eget nærmiljø.

Lørdag rullet SV-bussen inn i Oslo, og i den anledning gjorde partiet ekstra stas på representanter fra fire lokale initiativ som har jobbet for å styrke lokalmiljøet på Tøyen.

– Et helt naturlig valg, sier utviklingsminister Heikki Holmås, som overrakte blomster på vegne av sitt parti.

LES OGSÅ: Du får bestemme hvordan Tøyen skal bli

Under samme parole

– Det er alltid hyggelig å bli satt pris på, sier Elise Koppang Frøjd i Tøyen vel.

Sammen med representanter fra Tøyenkontoret, Tøyenkampanjen, Tøyeninitiativet møtte hun opp for å motta blomster og lovord på Grønlands torg.

– Vi jobber side om side under samme parole, nemlig at Tøyen skal bli et enda bedre sted å bo, forteller Trine Bang i Tøyeninitiativet.

LES OGSÅ: Dette er planene for Tøyen

De fire prosjektene er partipolitisk uavhengige, og jobber frivillig med et ønske om å løfte Tøyen. 

– Det er spennende å jobbe for Tøyen om dagen. Det er et sted mange følger med på, sier Bjarte Breiteig i Tøyenkampanjen.

LES OGSÅ: KOMMENTAR: «Munch-vedtaket er en seier for beboerne på Tøyen»

– Penger er ikke alt

Blomsteroverrekkelsen kommer bare dager etter at det ble kjent at staten vil bevilge 25 millioner ekstra i midler beregnet på å løfte Tøyen og bydelen ytterligere. 

– Det er viktig at vi tør å røske tak i de store overhengende strukturene. Vi må tørre å spre sosiale tiltak i området, og for å gjøre det er vi avhengige av et godt samarbeid med politikere, sier Frøjd.

De fire representantene er enige om at satsingen på Tøyen vitner om at det nå blir tatt viktige steg i riktig retning, men at det fortsatt er en vei å gå.


– Det er fortsatt slik at folk på Tøyen i stor grad lever side om side i til dels lukkede miljøer. Vi er som et sjakkbrett. Vi må skape kontakt, og bygge ned sperrer for å hilse på hverandre, sier Breiteig.

– Nå begynner politikerne å ta ansvar. Det synes vi er veldig gledelig, men penger er ikke alt. Vi er opptatt av at Tøyen skal ikke bli noe annet enn det det er, men en forbedret utgave av seg selv. Vi ønsker å styrke områdets potensial, påpeker Bang.

De forskjellige organisasjonene har blant annet bidratt til at Tøyen har fått sin egen gatefest, Tøyeninitiativet sto også bak folkemøtet som ble holdt i mai, der innbyggerne selv fikk si hva som er viktig for dem.

LES OGSÅ: Flytter fra Tøyen hvis dette er nok et løftebrudd

– På sin plass

Heikki Holmås mener det er en forutsetning at områdesatsingen må være forankret lokalt.

– Skal du sørge for utviking må folk i området selv føle at de er med i prosessen. Når Tøyen nå skal gjennomgå et løft skal det være forankret lokalt, og folk skal selv få mulighet til å melde fra om områder de synes er viktige. Det er viktig at folk blir hørt, og derfor er det helt riktig å sette pris på ildsjeler som dette.


Holmås får støtte fra Marianne Borgen i Oslo SV.

– At disse får en utmerkelse er helt på sin plass. Det lokale engasjementet betydde mye for at Tøyensatsingen ble en realitet, og det vil bidra til å gjøre Tøyen og bydelen til et bedre sted.

Kombinasjonen statlige midler og et bredt lokalt engasjement vil bli viktig. De har betydd mye, og vil komme til å bety mye for hvordan Tøyen vil fremstå også i fremtiden, sier hun.

LES OGSÅ: Munch skal til Bjørvika – egen områdesatsning på Tøyen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.