*Nettavisen* Nyheter.

Ble redd og sint

Folkeaksjonen mot giftdumping i Oslofjorden benekter at de har opptrådd truende overfor de som jobber på dumpelekteren.

Oslo: På pressekonferansen ble det hevdet at våre aksjonister har opptrådd truende overfor anleggsarbeiderne. Jeg har vært tilstede med fotoapparat og videokamera under hver eneste aksjon, og jeg avviser at noen har forsøkt å trenge seg inn i mannskapslugarer, eller på annen måte opptrådt ubehagelig mot Secora-ansatte, sier Rune Haaland i folkeaksjonen.

Det har vært en rolig og behersket stemning. Mødre mot giftdumping har sunget sanger, vært vennlige og møtt Secora-ansatte med full respekt for at de ikke har noe personlig ansvar for hva deres sjefer, eller andre involverte aktører i miljøopprydningen måtte foreta seg.

Tre meter ned

Den eneste ubehagelige episoden skjedde forrige torsdag. Da forsøkte en av Secoras ansatte å dytte Knut Chr. Hallan ned fra en taustige ombord i Mudderpram 079. Halland kunne ha falt 3 meter ned mot et rekkverk. Det var i denne forbindelsen at Knut ble redd og sint og det oppstod dessverre munnhuggeri fra begge sider. Denne episoden kunne vi vært foruten, sier Rune Haaland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag