*Nettavisen* Nyheter.

Ble stemplet som gourmet

 

Men det hadde de ikke siktet mot.

SJØLYST: Den nesten overraskende gode maten hos Vitis Vinifera må nok tilskrives at kvaliteten på kokkene var helt i toppklasse.

Toppkokker

– Vi har hatt kokker her med erfaring fra steder som Bagatelle, Le Canard og Feinschmecker. De har vært med på å forme kjøkkenet og maten, sier daglig leder og medeier Morten Backen, som har vært med på dette lille restauranteventyret helt siden starten i 2003. Han minnes den svært travle sommeren samme år, da de gjorde om lokalet som egentlig besto av betonggulv- og tak, med elendig ventilasjon.

– Det var ingen av oss som ble brune den sommeren, smiler Morten, som har lang fartstid bak seg i bransjen, og utdannelse innen hotell- og restaurantfaget, i tillegg til .

De gode omtalene i en rekke medier gjorde av restauranten fikk en fin start, til tross for at den ligger litt anonymt til. Selv en del mennesker som ferdes mye på Sjølyst, kan ha oversett denne lille perlen, som benyttes mye av bedriftene i området på dagtid, og av andre på ettermiddag og kveld.

– Det er kveldene som er viktigst for oss, det er der pengene ligger, sier Morten. Ettersom ukedagene har vist seg som de beste dagene, har de bestemt seg for å holde restauranten stengt lørdag og søndag for vanlige gjester.

– Da er vi kun åpne for lukkede selskaper, sier han.

Krisen også til Sjølyst

Finanskrisen kom naturligvis også til Vitis Vinifera i fjor høst.

– Vi oppdaget litt sent at mange begynte å stramme inn. Plutselig hadde vi et konsept som vi tapte penger på, så vi måtte finne på noe, sier Morten. Sist vår kunne stamgjester registrere at menyen ble litt forenklet, åpningstidene ble redusert med en time, og bemanningen ble også kuttet ned på.

Noen av lunsjrettene er nå også med på menyen på kvelden, slik at variasjonen egentlig er blitt større for dem som ønsker å spise enklere og rimeligere.

– Omleggingen har hatt en stor betydning for bunnlinja, sier han.

Holder på kvalitet

Du kan stadig få en knakende god femretter med dertil passende vin på Vitis Vinifera, understreker Morten. Denne uken kan han og kjøkkensjef Andrea friste med både lam og after eight-parfait, blant annet.

All mat er laget fra bunn av på kjøkkenet. Hadde Eivind Hellstrøm kommet vandrende inn her med sitt kvasse blikk, hadde han ikke kommet over dunker med ferdigsaus under benken!

– Her lages all mat fra bunnen av, så her kunne Hellstrøm trygt kommet på besøk, smiler Morten. Han forteller at after eight-parfaiten, som altså er desserten denne uken, ble laget slik:

– Vi gikk og kjøpte en boks med After eight, tok utgangspunkt i en vanlig parfait, smeltet inn After eight, og det ble kjempegodt, spesielt med kaffemarengs under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag