Ble tatt på senga av Drillo

Landslagssjefen testet Jørgen Horns (25) geografikunnskaper. Etterstad-gutten så ikke helt den komme ...

SØR-AFRIKA: Drøye to år etter at han forlot Stavanger i skam, er Jørgen Horn plutselig på landslaget. Midtstopperen, med en fortid i Kjelsås og Vålerenga, ble nylig tatt ut til å representere Norge i kampene mot Sør-Afrika (8. januar) og Zambia (12. januar), som erstatter for Vegard Forren.

– Jeg hadde ikke forventet å bli tatt ut, jeg ble jo kalt ut som erstatter, men når du først er på plass har alle fotballspillere ambisjoner om å spille - og det er målsettingen min her nede også, sier Horn.

LES OGSÅ: Fellah for første gang

Forlot Fredrikstad

Forrige sesong ble en sesong på godt og vondt for forsvarsspilleren, med personlig opptur som kaptein på Fredrikstad, samtidig som laget rykket ned fra eliteserien.

Etter sesongslutt valgte 25-åringen å skrive under for fjorårets sølvvinnere, Strømsgodset.

– Jeg vet ikke bakgrunnen for landslagsuttaket, men personlig føler jeg det har gått bra de to siste årene, sier Horn - vel vitende om at fotballkarrieren kunne vært over som en følge av utenomsportslige episoder.

Det var 20. august 2010 at han havnet på glattcelle etter en tur på byen. Dermed rakk han ikke treningen morgenen etter. Resultatet var en skriftlig advarsel fra klubben.

Fikk sparken

24. oktober samme høst gikk Horn på byen igjen, denne gang rett etter et 1-3-tap for Aalesund. Utpå natten skal han ha vært så beruset at han ikke var i stand til å gjøre rede for seg til taxisjåføren - som Horn dermed endte i munnhuggeri med.

LES OGSÅ: Drillo om King: Han har et enormt potensial

Den daværende Viking-spilleren ble til slutt kjørt til politiets glattcelle for andre gang på drøyt to måneder.

Nå er landslagets førstereisgutt tilbake i rampelyset med positivt fortegn, og stortrives på tur med Drillos utvalgte.

Stopperkjempen ble derimot satt ut da landslagssjefen ville snakke med ham på tomannshånd på flyturen til Sør Afrika.

Tradisjon tro åpnet Drillo den personlige bli-kjent-praten med en «icebreaker» – et geografispørsmål fra spillernes nærområde

– Vi hadde en samtale på flyreisen nedover, og fikk et innblikk i systemet og hvordan han tenker fotball. Det var også noen geografispørsmål, som jeg ikke hadde peiling på. Jeg så ikke helt den komme, og hadde null forberedelser, sier Horn og gliser.

Se videointervju med Jørgen Horn øverst i artikkelen, og finn ut spørsmålene og svarene på Drillos geografinøtter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.