RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bølerlia 73 til Fylkesmannen


OMSTRIDT: Bystyret har sagt ja til butikk i dette parkeringshuset, men den lokale aksjonskomiteen har ikke gitt opp kampen ennå.
OMSTRIDT: Bystyret har sagt ja til butikk i dette parkeringshuset, men den lokale aksjonskomiteen har ikke gitt opp kampen ennå. Foto: Skisse: Torstein Ramberg AS Sivilarkitekt MNAL
Butikkmotstanderne på Bøler klager inn bystyrets vedtak for parkeringshuset i Bølerlia til Fylkesmannen.

BØLER: Til tross for massive lokale protester, i februar i år sa bystyret i februar ja til en omregulering som åpner opp for en stor dagligvarebutikk i Bølerlia 73 b.

Nå er det politiske vedtaket klaget inn til Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

Aksjonskomiteen mot butikk i Bølerlia og FAU ved Nøklevann skole mener bystyreflertallet har fattet sitt vedtak på sviktende grunnlag.

LES OGSÅ: Sier ja til butikk ingen vil ha

Nå ber de Fylkesmannen forkaste vedtaket. Samtidig ber de om at det ikke gis igangsettingstillatelse før klagen er ferdigbehandlet.

– Det er mange momenter som taler for at vedtaket aldri burde vært gjort, som ringeakt for lokaldemokratiet og at butikken skal ligge i en allerede uforsvarlig og ufremkommelig skolevei, sier Pia Erikstad på vegne av aksjonskomiteen/FAU.

– Vi legger mest vekt på de manglende og feilaktige opplysningene i trafikkanalysen, som bystyreflertallet baserte sitt vedtak på, sier Erikstad.

Aksjonskomiteen/FAU ber også Oslo kommune innlede en konstruktiv dialog med grunneier for fremtidig bruk av eiendommen.

LES OGSÅ:

- Barn er mye viktigere en butikk!

- Ny butikk i Bølerlia vil gi trafikkaos

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere