RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bølge av mopedtyverier


Politiet har mottatt mange anmeldelser på stjålne mopeder den siste tiden.
Politiet har mottatt mange anmeldelser på stjålne mopeder den siste tiden. Foto: Illustrasjonsfoto
Politiet har merket en voldsom økning i mopedtyverier den siste tiden, nå ber de foreldre ta ansvar for egne barn.

Lambertseter/Holmlia: Manglerud politistasjon har den siste tiden fått mange meldinger om mopedtyverier og gutter i 14. til 16. års alderen som kjører ulovlig.

Del på Facebook

Politiet er bekymret

– Vi ser med bekymring på at det er blitt stjålet en del mopeder på Lambertseter og Holmlia, den siste tiden, sier leder av forebyggende avdeling ved Manglerud politistasjon Dag Harald Drevsjø.

Han forteller at det dreier seg om gjenger med unge gutter som står bak tyveriene, og han ber derfor foreldre ta ansvar for egne barn. Han sier også at folk som eier mopeder bør låse dem skikkelig.

Les også: Fordobling i antall mopedtyverier

Kan ende med skader

I tillegg til flere anmeldelser har politiet fire gutter som er mistenkte for mopedtyverier og en som blir etterforsket. Disse risikerer å blant annet å få utsettelse på førerkort. I de tilfellene der mistenkte er under kriminell lavalder kan barnevernet bli blandet inn.

Politiet er spesielt bekymret for unge gutter som stjeler og kjører moped mopeder uten å ha tilstrekkelig kompetanse, kan havne i ulykker og skade seg selv eller andre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere