Bli en bedre deg!

Reidun Gjersø er veldig glad i jobben sin. Hun ønsker å hjelpe alle som trenger – og ønsker – det.

Reidun Gjersø er veldig glad i jobben sin. Hun ønsker å hjelpe alle som trenger – og ønsker – det. Foto: FOTO: Thuva Johansen

Reidun Gjersø jobber som coach for å hjelpe andre til å bli en bedre versjon av seg selv. Hun coacher alt fra vektreduksjon, til kommunikasjon mellom par.

VOKSENÅSEN: Med brennende interesse forklarer Reidun Gjersø at ubuntu betyr nestekjærlighet på afrikansk, og at dette er en livsfilosofi hun ble kjent med under et feltarbeide i Sør-Afrika. Filosofien legger vekt på menneskers lojalitet og medmennesklighet ovenfor hverandre. Denne filosofien var starten på hennes coaching-karriere.

– Jeg tror på menneskers måte å tenke og snakke på. Tanker og følelser regulerer vår atferd. Positive tanker og følelser har en helsebringende effekt, mens negative følelser gir risiko for sykdom. Kommunikasjon betyr nesten alt, sier Gjersø.

Stiller ingen diagnose

– Jeg bruker min solide bakgrunn og lange livserfaring til å hjelpe andre. Og coachingen er et verktøy hvor jeg bruker ulike metoder til å bedre livskvaliteten til kundene mine. En coach stiller ingen diagnose, slik en psykolog ofte gjør. Det kan derfor være en lavere terskel for mange å kontakte en coach fremfor en psykolog.

Variert bakgrunnCoachen forteller at hun selv har opplevd både sorger og glede. Hun har bodd i mange land, under ulike kulturelle og materielle forhold.

– At jeg har bodd mange steder og opplevd flere ulike kulturer tar jeg med meg inn i jobben. Det har gitt meg en videre horisont, og gjort meg mer bevisst på menneskers rike potensiale til å bli motivert og stimulert.

Ærlighet er viktig

– Jeg møter mennesker der de er psykisk, og leter etter mulighetene deres til å få positive tanker. Etter hver time evaluerer jeg og kunden timen, slik at vi sammen kan bli bedre. Da lærer de å måtte ta steget å være ærlig, om noe er bra, eller dårlig. Det gir en selvtillit til kundene. Og vi blir i tillegg bedre på å kommunisere sammen.

Gjersø har en lang utdanning og karriereliste som kan leses på hennes hjemmeside. Les mer om Reidun på www.reidun-gjerso.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.