RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bli kongen av dansegulvet

Drømmer du om å bli kongen på dansegulvet? I vinterferien arrangerer Dansens Hus gratis kurs i hiphop og break for ungdom.

LØKKA: – Vi gir alle som er nyskjerrige en smaksprøve på både break og hiphop. Du trenger ikke å kunne noe på forhånd, beroliger Mathias Jin Budz.

Sammen med streetdanser Camilla Tollefsen står han bak undomssatsningen Souls Sessions på Dansens Hus i vinterferien. Fra tirsdag til torsdag får ungdom fra 6. til 10. klasse tilbud om minikurs i både break og hiphop.

– Vi skal lære bort grunntrinnene i begge sjangre. Dette er også en kjempefin sjanse for ungdom å bli kjent med andre som ikke reiser vekk i ferien, sier Tollefsen.

Uka avsluttes på fredagen med en jam der flere kjente streetdansere viser hva de er gode for. Samme kveld blir Dansens Hus gjort om til et rusfritt diskotek med gratis inngang for både kursdeltakere og annen ungdom i samme alder.

DANSENS HUS: – Et sted for alle i nærmiljøet

– Vi vet at interessen for streetdans og andre typer dans har økt etter tv-programmer som Dansefeber og «So you think you can dance». Men veien fra å se det på tv til å komme inn i miljøet kan være vanskelig. Nå åpner vi dørene på vidt gap, forteller Budz.

De to instruktørene er opptatt av at ingenting er feil når man skal lære seg hip hop og break.

– Det finnes ingen fasit på hvordan man skal danse. Alle har sitt eget forhold til musikken og må finne sin greie Gjennom undervisningen vil vi hjelpe ungdom å uttrykke seg og bruke de redskapene de har. Det er bare å komme til Danses Hus og slå seg løs, oppfordrer Tollefsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere