RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eventyr: Et av stoppestedene under lysvandringen i fjor var hos eventyrfortelleren.
Eventyr: Et av stoppestedene under lysvandringen i fjor var hos eventyrfortelleren. Foto: Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen

Bli med på en stemningsfull tur i mørket

Som nevnt tidligere, blir det lysvandring i Søndre Nordstrand i år også. Dagen er onsdag 21. september.

HOLMLIA/HVERVENBUKTA: – Bydel Søndre Nordstrand er en stor bydel og med mange del-bydeler, ulike miljøer, mange organisasjoner, tiltak og tilbud. Noen ganger er det fint å samle seg og vise frem alle de spennende aktivitetene og menneskene som holder til i vår bydel, sier Inger Aguilar, daglig leder for Oslo Sør-satsingen.

Del på Facebook

Vandring langs lyspunkter

21. september inviterer derfor Oslo Sør-satsingen og Bydel Søndre Nordstrand til lysvandring for å vise frem mangfoldet i bydelen.

– På en rute fra Hallagerbakken skole til Hvervenbukta vil de vandrende oppleve undring, overraskelser og hyggelige møter med kjente og ukjente, sier Aguilar.

Lysvandringen startet i fjor i forbindelse med OXLO-uka. OXLO er Oslo kommunes årlige kampanje mot rasisme og for et likeverdig samfunn. Kampanjen startet for 10 år siden, da Benjamin Hermansen ble drept og foregår en uke hvert år. Alle kommunens virksomheter oppfordres til å engasjere seg og i Søndre Nordstrand bydel har bl.a. barnehager, skoler, kirken og biblioteket vært flinke til å igangsette aktiviteter.

– I fjor ble bydelens engasjement samlet i en felles lysvandring hvor også organisasjoner og innbyggerne ble invitert med. I fjor deltok alt fra Motorsenteret, Søndre Ås Gård, norskundervisningen, Rosenholm skole, Holmlia bibliotek, Røde Kors Ressurssenter, Mela-festivalen og mange flere.

– Årets mange lyspunkt kan vandrerne oppleve i skolegården på Hallagerbakken, langs ruten, under busker og bak trærne. Det skal bugne av lys! sier en sterkt engasjert Inger Aguilar.

Oppmøte er 21.september kl 19.00 i skolegården på Hallagerbakken og avslutter ca kl 21.00 i Hvervenbukta. Det går buss fra Hvervenbukta til Holmlia etter arrangementet.

Det blir lysmarsj uansett vær!

For å gjennomføre vandringen trengs mange frivillige. Har du tid og lyst til å gjøre en innsats, ta kontakt med inger.aguilar@bsn.oslo.kommune.no eller katrine.bagge.skarheim@bsn.oslo.kommune.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere