*Nettavisen* Nyheter.

Bli med på jentenes bandleir midt i Oslo.

BAND-DRØM i oppfyllelse: Fra venstre Astrid Viktoria Birkelid, Katrine Skailand og Tonje Sandnes fant hverandre på bandleir med LOUD i sommer. Her er Unicornz i aksjon. Foto: FOTO: LOUD

Er du jente mellom 11 og 17 år og drømmer om å spille i band? Da kan du glede deg til høstferien!

Klikk på bildet for å forstørre.

LOUD-VETERAN: Signe Eide, her sammen med amerikanske Lissie som hun har delt scene med flere ganger, stortrivdes på bandleir for jenter. Foto: FOTO: ARKIV

GRÜNERLØKKA: LOUD ble første gang arrangert som sommerleir på Lista i 2013. Interessen var formidabel og de 30 plassene ble raskt fylt opp.

– I sommer doblet vi til 60, og de plassene ble også fylt opp, forteller Sofie Søndvik Sæther, prosjektleder for LOUD.

Ikke guttegreie!

– Det var masse oslojenter som kjørte buss i åtte timer for å være med på leir i sommer, derfor arrangerer vi denne høstferieleiren hos oss i Brenneriveien, så enda flere oslojenter kan få spille i band, sier Sofie Søndvik Sæther.

– Vi vet det er mange talentfulle jenter rundt om i byen som skriver og spiller, eller ønsker å starte å spille. Dette er en arena der de kan møtes, både jenter som er helt ferske og jenter som har spilt litt. Band er ikke er en guttegreie!

HER FÅR DU URBANE TURTIPS

Stor utvikling

Prosjektlederen forteller at det skjedde store ting på leiren i sommer.

– Det var så gøy å se jentene utvikle seg til selvsikre musikere i løpet av en liten uke, sier Søndvik Sæther.

Gjennom høstferieuka får deltakerne prøve seg på ulike instrumenter, før de blir delt inn i band som skriver låter, øver og opptrer sammen. Og innimellom skal det bli tid til både å lage band-T-skjorter, ta bandbilder, se gjestekonserter og få mange nye venner.

Veteran Signe Eide

Oslojenta Signe Eide (17), som allerede har etablert seg som artist og spilt på mange scener, deltok på sommerleirene både i 2013 og 2014, og anbefaler bandleir for jenter på det varmeste.

– Jeg har så mange fine minner om små og store jenter som lærte masse musikk, storkoste seg, ble gode og selvsikre og hadde det veldig gøy. Bandleir for jenter er fantastisk, sier Signe, som sikkert stikker innom hvis hun har tid.

MUNTERT PÅ EDDERKOPPEN: Møt damene med mot i Brøsta

Åpen for alle

Dagleiren koster 800 kroner, og er gratis for familier med dårlig økonomi. Deltakere trenger ingen forkunnskap, og kan låne instrumenter og utstyr gratis.

Sted: Brenneriveien 9
Tidspunkt: 28. september - 4. oktober
Påmelding: http://www.akks.no/events/hostloudloud/

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.