Bli med på slåttetreff!

Utsikt mot Børtervann. Hovedhus til høyre. Plassen har til nå vært utleid til Lambertseter-speidere, men vurderes nå utleid som overnattingssted for Den Norske Turistforening Oslo og omegn. Foto: Johan Ellingsen

Utsikt mot Børtervann. Hovedhus til høyre. Plassen har til nå vært utleid til Lambertseter-speidere, men vurderes nå utleid som overnattingssted for Den Norske Turistforening Oslo og omegn. Foto: Johan Ellingsen

Østmarkas Venner arrangerer slåttetreff på Bøvelstadseter førstkommende helg. Der kan du lære slått og hesjing.

Slåttetreff: I helgen kan du bli med på slåttetreff og dans på vollen ved Bøvelstadseter i Østmarka. Foto: Johan Ellingsen

BØVELSTADSETER: Østmarkas Venner har etter oppfordring fra Friluftsetaten opprettet en kulturlandskapsgruppe som skal ta for seg skjøtsel av kulturlandskapet rundt Bøvelstadseter innerst i Børtervann.

Plassen, som eies av Oslo kommune, har tidligere vært leid av speidere fra Lambertseter, men skal nå overdras til Den Norske Turistforening, Oslo og omegn for å inngå i hyttenettet i Marka. Kulturlandskapsgruppa, som består av seks personer, har jevnlige dugnader på Bøvelstad, forteller Johan Ellingsen.

Gjenskaper blomsterenger

Der rydder de jorder og slår graset for å få tilbake det gamle jordbrukslandskapet rundt plassen, som var bebodd helt opp mot 1950-tallet.

Om noen år har vi kanskje etter møysommelig arbeid gjenskapt blomsterenger slik de var for 50 år siden. Graset må slås og fjernes i flere år før vegetasjonen endrer seg, forklarer han.

Fest på vollen

Østmarkas Venner arrangerer derfor slåttetreff 27. - 29. juni med instruksjon i slått og hesjing av landets slåtteekspert, Bent Nilsen fra Sande i Vestfold. Man får også lære om engas botanikk.

Det er enda noen plasser ledige for naturinteresserte personer med sans for blomsterenger, slåttegraut og lukten av nyslått høy. Standarden på hytta er enkel, så det blir madrassovernatting og sovepose. Lørdag kveld blir det fest på vollen og servering av fersk kjøtt og suppe. Søndag får vi guidet tur i reservatet med Lise Henriksen, røper Ellingsen og ber interesserte ta kontakt med Merete på telefon 90 91 43 85.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag