RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Initiativ: Christopher Bacolod Wiik og Vy-Vy Tran fra Ungdomsrådet i Bydel Grorud og Mika Marius Mikkelsen som er kommende konkurransedeltaker, slår et slag for å bruke stemmeretten ved valget 12. september.
Initiativ: Christopher Bacolod Wiik og Vy-Vy Tran fra Ungdomsrådet i Bydel Grorud og Mika Marius Mikkelsen som er kommende konkurransedeltaker, slår et slag for å bruke stemmeretten ved valget 12. september. Foto: FOTO: Jacob Kirkevaag

Bli «rik og berømt»

Lag en rap eller en sangtekst som handler om hvor viktig det er å bruke stemme-retten, og send låta inn Ungdomsrådet i Bydel Grorud.

ROMSÅS: 12. september er det kommunevalg, og alle som fyller 18 i 2011 kan være med å bestemme hvem som skal styre Oslo og alle bydelene i de neste fire årene.

– Likevel er det mange unge som ikke bruker stemmeretten sin, sier Christopher Bacolod Wiik.

Del på Facebook

Rik og berømt

Musikk er en annen viktig måte å bruke «stemmen» sin på og ikke minst for å uttrykke sine meninger.

– Derfor vil vi at du skal være med å fortelle ungdom hvor viktig det er å bruke sin stemme. Lag en rap eller en sangtekst som handler om hvor viktig det er å bruke stemmeretten, og send låta inn til oss i Ungdomsrådet innen 27. august, sier Vy-Vy Tran.

Hvis du vinner, blir du om ikke styrtrik, så i alle fall 1000 kroner rikere. Da kan du også starte klatringen mot stjernene ved å få opptre på Ammeruddagene, Fagforbundets valg-kickoff og på ungdomsscenen under Granittrock 2011.

Initiativ

– Vi vet at bydelen har mange flinke musikere. Så det er ok med en konkurranse hvor folk kan vise fram talentet samtidig som en får fram budskapet om å bruke stemmeretten, sier Mika Marius Mikkelsen.

Han er musiker, kommende konkurransedeltaker og drømmer om et sted å drive med musikk på Grorud.

– Når du først har sjansen til å være med å bestemme i området du bor, så er det viktig at du bruker muligheten, sier Vy-Vy Tran som er musiker, låtskriver og medlem av Ungdomsrådet.

Hun ønsker seg at flerkulturelle Groruddalen skal få flere arrangementer og scener som viser det brede spekteret.

– Ingen grenser for hva vi kan lære av hverandre, legger hun til.

– Viktig å stemme og få fram hva du selv mener. Ikke bare vente at andre skal velge for deg sier Christopher Bacolod Wiik.

Han er raper, låtskriver og medlem av Ungdomsrådet.

– Vil gjerne være med på å gi Romsås et bedre rykte så folk ikke er redde for å komme hit, legger han til.

Send inn

Alle fra bydel Grorud som er i alderen 15–23 år kan sende inn låter, og det kan være hiphop, rock, visesang eller hvilken sjanger du vil. Tekstene må handle om hvorfor det er viktig å bruke stemmeretten sin, og å si sin mening. Kanskje det er en spesiell sak du brenner for?

Teksten bør ikke reklamere for ett bestemt politisk parti, men heller oppfordre unge til å selv finne ut hva de vil stemme.

Skriv ned navnet ditt, tittel og antall minutter, og send låta til

grorudungdom@gmail.com.

 

Facebook Grorud Ungdom

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere