RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bli sirkusartist på Torshov


FARGERIK GJENG!: En vakker bukett artister og familie samlet rundt Sverre Waage ( med giraffen), som faktisk har en Mastergrad i sirkus som scenekunst
FARGERIK GJENG!: En vakker bukett artister og familie samlet rundt Sverre Waage ( med giraffen), som faktisk har en Mastergrad i sirkus som scenekunst Foto: FOTO: ELLEN RØNNING
Det er tredje året Sirkus Xanti slår opp teltene sine på Torshov. Fantastiske artister fra alle verdenshjørner gleder og imponerer.

TORSHOV: – Årets store gjestespill, Eloge du Poil med Jeanne Mordoj alene på scenen er fantastisk! Jeg så det i Zagreb for to år siden og bare måtte få det hit.

Østkantavisa møter kunstnerisk leder og produsent for Sirkus Xanti Sverre Waage i den hyggelige sirkuscafeen ved paviljongen. Rundt oss slanger små og store artister seg i gresset.

Del på Facebook

Sirkus for scenekunst

Nysirkuset på Torshov har masse å by på. Sjonglering, akrobatikk, fakir og klovner, alt av topp kvalitet, samt teater, dans og show.

– Burleskforestillingen vår er veldig populær. Waage smiler.

– Men den er bare for voksne.

Ellers byr vi på god gammeldags fresk underholdning i moderne drakt.

Han forteller at Nysirkus vokste ut fra franske subkulturer på 1970-tallet.

– Det startet på gateplan, med unge som tenkte alternativt, forteller Waage.

Akkurat som så mye annen verdifull kultur har startet opp.

Lær sirkus!

I tillegg til forestillingene inviterer sirkuslandsbyen folk til å prøve og seg i manesjen.

Barn og voksne kan lære grunnleggende teknikker for sirkusartister, og det holdes Tissuekurs (turne i stoffremser). Profesjonelle artister og øvede amatører inviteres til å boltre seg i manesjen med alle fasiliteter.

– Sistnevnte trening foregår på eget ansvar, bare så det er sagt, sier Waage.

– Og fra mandag til torsdag er det egne forestillinger for barnehager klokken 11.00 og 13.00. Ta kontakt! Vi har plass til alle som har lyst.

Sverre Waage tror mange av barnehagene i nærområdet ikke kjenner tilbudet. Sirkus Xanti har stramme markedsføringsbudsjetter.

– Sånn er det, men vi merker at flere og flere vet om oss. Det gir energi!

Karius og Baktus

Sirkus Xanti og Sverre Waage er aktive i forhold til å knytte kontakter med det lokale kulturlivet på stedene sirkuset besøker.

På Torshov har det blant annet gitt seg utslag i at Ègal teater spiller Karius & Baktus i et av teltene 19. august 17.30, 20. august 18.30 og 21. august 11.00.

Publikum møter igjen de godt gærne tanntrollene og Jens, den tannverkende gutten. Forestillingen har godt for fulle hus rundt om på Østlandet i sommer, til knallgode kritikker.

Sirkuslandsbyen varer til 28.august. Se www.cirkusxanti.no for program og info.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere