Bli treningskontakt!

Er du glad i fysisk aktivitet, og ønsker å jobbe som støttekontakt? Nå kan du slå to fluer i én smekk og bli treningskontakt.

BYDEL GRORUD: I samarbeid med Oslo Idrettskrets (OIK) og Helse- og velferdsetaten er Bydel Grorud én av flere bydeler som deltar i prosjektet Treningskontakt, som er en videreutvikling av støttekontaktordningen med fokus på fysisk aktivitet. Gjennom et 12 timers kurs fordelt på tre dager skal aktuelle søkere få innføring i Treningskontakt og aktuelle temaer.

Formålet er å motivere barn, unge, voksne og eldre som har støttekontakt til å få større fokus på fysisk aktivitet.

Bedre livskvalitet

Førstekonsulent i Bydel Grorud Anne Elisabeth Stålung forteller at mange brukere etterspør nettopp fysisk aktivitet.

– Mange søker en å trene sammen med. Det er ofte ønsker om svømming og turer. Å gå på kafé kan bli for passivt for noen, sier hun.

Det er bruker selv som legger inn ønske om type aktivitet. Stålung forteller at bydelen tilrettelegger individuelt, og finner fram til brukere og treningskontakter som passer sammen.

– Vi kan også organisere grupper med felles treningskontakter, sier hun.

Konsulent i Bydel Grorud Anne Kristine Lerdahl forteller at mange faller utenfor den ordinære idrettslagsvirksomheten.

– Noen har kanskje ikke opplevd tilstrekkelig mestring tidligere. Gjennom Treningskontakt vil alle kunne delta på egne premisser. Med regelmessig fysisk aktivitet blir livskvaliteten bedre, sier hun.

Prosjektet er en del av folkehelseplanen i Oslo kommune, der målet er «Bedre helse for alle». Idretten har et mål om «En åpen og inkluderende idrett». Oslo Idrettskrets ønsker å bidra til at fysisk aktivitet blir mer tilgjengelig for mennesker med vedtak om støttekontakt, slik at de kan benytte idrettens aktivitetstilbud.

– Treningskontakt er et lavterskeltilbud der vi sammen jobber for å tilrettelegge fysisk aktivitet for personer som faller utenfor ordinære tilbud. OIK tilbyr blant annet åpne klubbtiltak (åpen hall), 60 pluss og Aktiv på dagtid, der brukerne kan delta sammen med sin treningskontakt, sier prosjektleder i OIK Louise Larsen Dahl.

Informasjon om dette fins på www.osloidrettskrets.no.

Først ut i Groruddalen

Kursingen av treningskontakter er allerede i gang.

– Av de som tidligere har deltatt på kurs, er 85 prosent nå ute i oppdrag, sier Larsen Dahl.

Den 16.-17. og 28. april arrangerer OIK et nytt kurs ved Ekeberghallen. Målet er økt forståelse for fysisk aktivitet, kommunikasjon og motivasjon, ernæring og tilrettelegging ved ulike behov.

Ønsker du å bli treningskontakt, må du sende søknad og cv til Bydel Grorud innen 5. april. Du må være over 18 år, være interessert i fysisk aktivitet og kunne framlegge politiattest.

Søknaden sendes til anne-kristine.lerdahl@bgr.oslo.kommune.no, som har telefonnummer 23 42 19 30.

Har du spørsmål om kurset, kontakt Louise Larsen Dahl på e-post Louise.Dahl@idrettsforbundet.no. Hun har også telefonnummeret 400 00 051.

Brukere som har behov for treningskontakt trenger ikke å ha drevet med fysisk aktivitet tidligere. De kan sende søknad til Bydel Groruds bestillerenhet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.