*Nettavisen* Nyheter.

Bli venn med PC'n!

– Det er bare hyggelig å være tilbake på skolebenken igjen, mener f.v. Anne-Lise Strømsnes, Willy Olsen og Ester Finstad. ALLE FOTO: LINE RUNDMO

Stiftelsen Holmlia nærmiljø tilbyr ulike aktiviteter til lokalabefolkningen. Nytt av året er at de nå kan hjelpe deg til å bli venn med datamaskinen din.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lærer Nana Stojanovic er ansatt hos samarbeidspartner GraphIT. Her med datakurselev Ester Finstad.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jeg har kunnet betale regninger før, men det er mye å fiske opp i her, sier Willy Olsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lærer Nana Stojanovic og daglig leder ved Stiftelsen Holmlia Nærmiljø, Øistein Flaten.

HOLMLIA: Seks modne elever har funnet veien tilbake til skolebenken På pulten sin har de navneskilt og PC. Det er lite uro i klassen. De følger nysgjerrig med på når datalærer Nana Stojanovic peker og preker foran tavla.

– Her lærer vi om grunnleggende databruk og operativsystem, forteller hun.

I løpet av fire dager skal elevene få kunnskap om hvordan man lager nye mapper, søker seg fram på nettet, hvordan man skriver mail, betaler regninger med mer.

– Hun er veldig tålmodig med oss, sier eneste hane i flokken, Willy Olsen.

Han nikker mot læreren og viser begeistring over å være på datakurs.

– Vi har kommet inn i en dataverden. Som pensjonist så er du nødt til å lære litt, så du får betalt regninger på nett. I dag er dette nødvendig å kunne, ellers så må du betale masse gebyr i banken. Jeg har kunnet betale regninger før, men det er mye å fiske opp i her, forteller han muntert.

Medelev Anne-Lise Strømsnes, med det sirlig håndskrevne navneskiltet, bekrefter det Olsen har sagt. Hun er i tillegg litt engstelig for å trykke på feil knapper på tastaturet. Det er det flere av kursdeltakerne som er, men lærer Nana beroliger:

– Så lenge dere ikke slenger dataen i bakken, er det ingenting som går galt.

Elevene humrer.

– Det er bare hyggelig å være på skolebenken igjen, sier Strømsnes.

Data'n rett hjem

Daglig leder Øistein Flaten synes det er fint at nærmiljøsenteret kan hjelpe folk til en enklere hverdag. Han forteller at neste datakurs settes i gang mandag 25. januar.

– De som er interessert kan bare ta kontakt her på huset, beretter han.

Kursavgift er kroner 1500. Litt kursmateriell og enkel servering er inkludert. Kurset varer fra 11-14.30 hver dag.

– Det var vi på huset som kom med ideen. Vi hadde hørt at det var et behov for datakurs, sier Flaten.

Et samarbeid med en lokal data- og IT leverandør, GraphIT, ble inngått. Nærmiljøsenteret får låne maskiner, mens brukerne får tilbud om datapakker, samt hjelp til oppmontering av utstyr hjemme, og personlig oppfølging.

– Det er det mange som ser på som en stor fordel. Vi synes det er hyggelig å bidra til aktiviteter folk kan ha nytte av, sier Flaten.

Han forteller at det ikke er umulig at det blir kurs i bildebehandling, tekstbehandling og lignende.

– Det viser seg at det er et ønske fra brukerne. Vi gjør alt for å tilpasse best mulig.

Bredt utvalg

Han nevner andre aktiviteter på huset, som kvinnetreff på mandager, stavgangsgruppe på torsdager, sangdag og bingo innimellom. Av og til står det også foredrag og historiekvelder på menyen. I tillegg arrangerer de gratis advokatvakt en gang i måneden. Da er det førstemann til mølla prinisppet, og man får en 20 minutters konsultasjon.

– Huset er åpent for alle aldersgrupper. Vi er base for Natteravnene på Holmlia hver fredag. Som du skjønner så arbeider vi på flere områder. De fleste borettslagene på Holmlia deltar i aktivitetene våre. Gjennom en årrekke har det vært gjort mye for bomiljøskapende arbeid, misjonerer Flaten.

Stiftelsen Holmlia Nærmiljøsenter ble stiftet i 1992. Formålet deres lyder som følger:

«Å skape et trygt og attraktivt bomiljø, styrke identitetsfølelsen til området, samordne og arbeide frem fellesskapsløsninger mellom privatpersoner, organisasjoner og offentlige instanser.»


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.