RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blinkskudd med søndagskafé


Søndagskafe er midt i blinken for Richard, Mohamed og Bright. Et trivelig møtested som alternativ til å henge ute, med mat og sosialt lag.
Søndagskafe er midt i blinken for Richard, Mohamed og Bright. Et trivelig møtested som alternativ til å henge ute, med mat og sosialt lag.
– Man elsker Romsås når man er fra Romsås, sier utflyttet patriot som er tilbake på gamle trakter.

ROMSÅS: Mens en salig blanding av hekser, trollmenn og andre skrømt virrer mellom blokkene på jakt etter godteri, åpner søndagskafeen.

Det ganske så nystartet prosjektet holder hus i lokalene til klubben, The Raven. Et tilbud til «gamlingene» på 18 år og opp til de fylte 23.

– Søndagskafeen er først og fremst tenkt til de som bor på Romsås, forteller prosjektleder Erlend Torp og legger til:

– Den er åpent både for gutter og jenter, men foreløpig har jentene glimtet ved sitt fravær.

Møtested

Søndagskafeen er allerede etter noen ukers drift er svært så populært møtested.

– Ikke så komplisert å forklare det. Her kan du være sammen med gutta. Slippe å henge ute, sier Richard da Lokalavisens utsendte prøver å være litt vrien.

– Og at damene ikke strømmer til er like enkelt å forklare. De har mye annet å ta seg til i helgene, legger Mohamed kjapt til.

– Og selvsagt strømmer gutta til når de vet at den «verdenskjente» raperen Bright er å finne i studio, legger Bright til med et bredt glis.

Alle tre er ganske så klare på at tilbudet er av det kriminalforebyggende slaget og at det dekker et stort behov. Et behov som sikkert er i andre deler av byen og.

Ellers er de svak for det rimelige mattilbudet og berømmer Samanthy som styrer på kjøkkenet.

Alle elsker Romsås

Som alle prosjekter startet dette også med en god idé eller omtanke.

– Jeg så at folk over 18 ikke hadde noe å gjøre og tok det opp i ungdomsrådet. Nå har det gått runden og blitt en realitet, forteller Sina Dagnew Asfaha.

Hun flyttet ut, men er oppvokst på Romsås. Nå er hun tilbake i alle fall en kveld i uka, og har ansvar for aktivitetene og det som måtte dukke opp på kafeen.

– Man elsker Romsås når man er fra Romsås, sier hun om sitt engasjement, og at det kanskje også gjelder for guttene som kommer til kafeen i stedet for å reise ned i byen eller andre steder.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere