RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir det fullmånetur?


I morgen og lørdag kan det bli fullmåne over Østmarka, og da kan det kanskje friste med tur til f.eks. Sandbakken.
I morgen og lørdag kan det bli fullmåne over Østmarka, og da kan det kanskje friste med tur til f.eks. Sandbakken. Foto: Foto: Privat
Om skyene finner det for godt å holde seg borte i kveld og lørdag, kan du få deg en fullmånetur.

ØSTMARKA: Det har blitt tradisjon at det holdes langåpent på Sandbakken i januar og februar når det er mulighet til å ta seg en tur i fullmåne.

– Vi ønsker velkommen ut i den trolske fullnånenatta, og velkommen til lapskaus, boller og kakao, sier vertskapet Irene Aspås og Even Saugstad.

– Denne vinteren har startet tidlig med godt skiføre, nok snø og gode temperaturer. Til helgen kan skituren utvides til langt utover kvelden, og har du Sandbakken som mål, kan du komme deg inn i varmen helt fram til kl. 23.00 fredag og lørdag. Markastuas vertskap anbefaler turstart fra Grønmo (6 km), Skullerud (8 km) eller Krokhol (3,5 km). Ellingsrud i nord og Byseteremåsan i sør kan også være fine startsteder for de som vil ha en litt lengre tur. Det går også an å gå til fots eller på ski fra parkeringsplassen 700 meter nedenfor Sandbakken. Blir det klarvær, henger månen fin og lys over Østmarka, og du kan la hodelykta ligge i sekken, mener de to.

Foruten hjemmelaget lapskaus, lokker vertskapet med mye gode bakevarer, fyr på peisen og fakkelfølge siste stykket fram til stua. Så her skulle det bli rett stemning enten du velger kort eller lang tur.

Fullmåneåpent i januar/ februar har blitt en god tradisjon på Sandbakken og vanligvis pleier det å være full stue til langt på kveld disse dagene.

Også fredag 18. og lørdag 19. februar har Sandbakken fullmåneåpent ut i de små timer.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere