RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir det ski-parkering på Grønmo i vinter?


Sist vinter ivret blant andre Arild Andersson for at den gamle plata på Grønmo må kunne brukes som utfartsparkering for skifolket. Nå vil han og bydelsutvalget purre opp saken.
Sist vinter ivret blant andre Arild Andersson for at den gamle plata på Grønmo må kunne brukes som utfartsparkering for skifolket. Nå vil han og bydelsutvalget purre opp saken. Foto: Arkivfoto
Grønmo har i mange vintre vært et populært utfartssted for skifolk i Østmarka. Men parkerings-problematikken er stadig et tilbakevendende tema.

GRØNMO: Allerede i 2004 fattet bydelsutvalget på Søndre Nordstrand et vedtak om Grønmos fremtid.

LES SAMFERDSELSBYRÅDENS SVAR: Kallmyr: – Dette skal vi ordne

Her het det blant annet at den gamle sorteringsplata for metaller, papir, papp og plast «frigjøres til offentlig parkeringsplass».

Men ingenting har skjedd. Både i siste og forrige sesong maste lokalpolitkerne på byråden for å få åpnet porten fra Sørliveien inn til plata.

Det ble argumentert med at svært lite måtte gjøres annet enn å måke den.

– Betong-plata har jo ikke vært i bruk på flere år bortsett fra i noen få vår-uker når det har vært sortert etter loppemarkeder, sier Arild Andersson (H), leder av miljø- og teknisk komité i Søndre Nordstrand.

I fjor fikk han følge av varaordførere Aud Kvalbein (KrF) fra Nordstrand.

– Når folk er ivrige til å komme seg ut på ski og benytte Marka, må kommunen være glad for det og legge forholdene til rette, sa hun sist vinter til Nordstrands Blad.

Etter henvendelse fra BU i fjor lovet byråd Jøran Kalmyr at han skulle følge opp saken.

– Men ingen ting har skjedd, så nå forbereder vi en ny henvendelse fra bydelens side. Det er enda ikke for sent å gjøere de små grepene slik at plata kan tas i bruk når vinterene og skiføret nå kommer, sier Andersson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere