Blir det tåke i Kollen til helgen?

Kanskje kan vi se sola i Holmenkollen. Men kanskje kommer tåka også.

OSLO: Fredag starter årets utgave av Holmenkollrennene. Prestisjetunge World Cup-konkurranser skal avvikles. Men får vi se Petter Northug, Marit Bjørgen, Anders Jacobsen og de andre, eller vil tåka være i veien?

– Muligheten for tåke er til stede, vi kan ikke se helt bort fra det. Men det er ikke veldig sannsynlig, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Arild Mentzoni.

LES MER OM HELGENS KOLLEN-ARRANGEMENT HER: Halverte priser gir doblet salg

Kaldt og snø

Det som er sikkert, er at det fortsatt blir kaldt. Litt snø vil vi også få utover i helgen.

– Vi venter fortsatt en kald værtype, med vind omkring sørlig bris, sier Mentzoni.

Han har følgende varsel for helgen:

– Fredagen blir ganske bra, det skyer til noe i løpet av dagen, men det blir ingen nedbør. På lørdag venter vi litt snø av og til fra utpå dagen. Temperaturen stiger litt, den vil ligge omkring 0, antageligvis litt under oppe i Holmenkollen. Søndag vil det drysse snø tidlig på dagen. Utover dagen blir det lettere, og vi kan se sola.

LES VÆRVARSELET FOR DE ULIKE STEDENE I OSLO HER

Ikke vår i sikte

Vi får altså en annen værtype med mer skyer. Nettene blir mildere, og det blir små endringer på dagen. For ifølge meteorologen er det akkurat nå uvanlig kaldt til å være mars, med 14-15 minusgrader på morgenen.

– Det er veldig store forskjeller på dag og natt. Temperaturen passerer 0 på dagene fleste stedene. Men på natta mister vi veldig mye varme til verdensrommet, sier Mentzoni.

– Når kommer våren til Oslo?

– Det vet jeg ikke. Det er ikke noe som tyder på vårvær i neste uke. Det blir fortsatt kaldt, og det kan komme litt snø av og til, sier meteorologen.

LES OGSÅ: Se Petter Northug fra VIP-plass på mandag – vinn billetter

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.