*Nettavisen* Nyheter.

Blir dette byens siste barnepark?

PARKGJENG: Anine Isaaksen (foran) koser seg i Kløverveien barnepark, sammen med parkleder Liv Wenche Bull og parktante Anila Merxhani og resten av barna. Foto: Anne Marie Huck Quaye

Kløverveien barnepark er en av byens aller siste av sitt slag, men her har barna ingen planer om å si fra seg plassene sine med det første.

KLØVERVEIEN/TÅSEN: – Her har vi flere barn på venteliste, sier Siris Haavie som sitter i styret til den private foreldredrevne barneparken på Tåsen. Samtidig som at de kommunale parkene legges ned og opplever lite pågang kommer folk langveisfra for å ha barna i Kløverhaugen barnepark.



– Jeg kommer fra Oppsal, sier mamma til Børge, Heidi Johansen.

Hun forteller at det ikke er noen barneparker i nærheten av der de bor og at de må kjøre ringveien i cirka et kvarter for å komme seg til Kløverhaugen.

– Her er det veldig fint, og så mangler vi som sagt barneparker på Oppsal, sier hun.

Alternativ til barnehage

– Det er viktig at det finnes barneparker som et alternativ til heldagsbarnehage, sier Siri Haavie som forteller at mange foreldrene har valgt barnepark fordi de mener kortere dager er bra for de minste barna.

– Samtidig er vi opptatt av at barna skal få utfolde seg utendørs i samvær med andre barn i trygge omgivelser. Parklivet byr på mye frisk luft og et lite, nært miljø for barna, sier hun.

Glade parkbarn

– Vi kommer fra Høvik men vi skal flytte inn til byen igjen for å være nærmere barneparken, sier Linn Beate Amundsen, mammaen til Jakob.

Samtidig som Geitmyrsveien barnepark på St. Hanshaugen legges ned (15. mars), begynner det flere barn i Kløverveien. I dag er det 13 barn i parken, og fire nye begynner i april.

– Eline liker snø, sier parkleder Liv Wenche Bull som har jobbet i hele 16 år i barnepark mens Eline tar en real jafs av nysnøen.

– Har du sett noen endringer opp gjennom årene på hvem som går i barnepark?

– For noen år tilbake hoppa ungene rett fra barnepark til skolen. Nå har det endret seg, og barna er blitt yngre her i parken. De fleste er vel mellom ett og to år nå, sier Liv som ser tydelig ut til å trives i jobben sammen med parktante Anila Merxhani.

– Kom igjen, nå danser vi litt alle sammen, sier Anila og får diverse små fargerike barn til å hoppe litt rundt i snøen.

Ingen tvil om at barna i Kløverhaugen barnepark trives.


GJENGEN: Jacob Busterud (bak), Jacob Abrahamsen og Ludvig Haug Molberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.