RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir endelig hørt


Knut von Trepka (t.v.) og Ragnvald Verdich i Utvalget for Bekkelaget sjøside studerer nye papirer og tegninger om alt som skjer i Sydhavna, og på Ormsundkaia spesielt.
Knut von Trepka (t.v.) og Ragnvald Verdich i Utvalget for Bekkelaget sjøside studerer nye papirer og tegninger om alt som skjer i Sydhavna, og på Ormsundkaia spesielt.
Utvalget for Bekkelagets Sjøside applauderer havndirektørens uttalelser om å legge varmepumpesentralen til Kongshavn.

ORMSUND: Vi er glade for at Oslo Havn KF tar til fornuft, og at vi naboer til Ormsundkaia blir hørt for en gangs skyld. Vi er optimister, og tror vi slipper anlegget med den høye pipa i vårt nærmiljø, sier Ragnvald Verdich.

Jubler ikke

Men vi jubler ikke når vi hører at samme installasjon planlegges nedenfor Sjømansskolen og Utsikten café. Det gjør oss faktisk ganske triste å tenke på at den høye pipa skal ruve sjenerende i landskapet. Det må da være mulig å plassere denne et stykke vekk fra Ekebergåsen, legger han til.

Pipa langs silo

Verdich mener fortsatt at det beste stedet for anlegget, som skal sørge for miljøvennlig energi til den nye Fjordbyen, er ytterst på Sjursøya.

Her bør selve varmeveksleren plasseres. Fyrkjelen kan settes et stykke lenger inn på Sjursøya, og det bør utredes om ikke pipa kan føres opp langs en av siloene. Eller langs de høybyggene som uansett skal bygges der. Da blir den mindre synlig, mener han.

Fronte meninger

Utvalget for Bekkelagets Sjøside har hatt samtaler med Oslos politikere (unntatt Frp og Rødt) om plasseringen av varmepumpesentralen.

Vi vil fronte våre meninger helt frem til avgjørelsen skal tas. Politikerne har altfor lenge tatt Oslo Havns argumenter for gitt. Hvem evaluerer egentlig Oslo Havn KF? undrer Verdich.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere