Blir han verdensmester i Hollywood?

Fredrik Skogsrud er klar for å jobbe for å nå dit han vil.

Fredrik Skogsrud er klar for å jobbe for å nå dit han vil.

Fredrik Skogsrud (22) fra Ullern er tøff, uredd og målbevisst. Med en bøtte sjarm vil han knuse janteloven, en gang for alle. I Hollywood skal han representere Norge i Verdensmesterskapet i scenekunst.

ULLERN/HOLLYWOOD: – Jeg har lekt med film og skuespill siden var rundt 14 år og fikk eget kamera. Jeg og noen kamerater koreograferte slosskamper og lekte Jackie Chan, smiler Fredrik.

Livet bak scenen

Han oppdaget raskt at han elsket å gå inn i en ny rolle. Han var hektet.

Det er dette med å kunne være et annet menneske, med en egen historie og følelser. Det fascinerer meg veldig.

Som «understudy» på Nøtteknekkeren ved Oslo Nye Teater fikk Fredrik blod på tann. Selv om han kun kom på scenen tre ganger i løpet av to måneder elsket han det.

– Å få lov til å være der hver kveld, se hvordan ting foregår og føle energien. Det var fantastisk! Og så førte det meg videre til en ny jobb i Bergen, forteller han.

Vanskelig valg

Men nå ønsket Fredrik å gjøre alvor av drømmen om å studere for å bli skuespiller. USA gikk kjapt inn som førstevalget.

– Jeg søkte på en skole i Chicago og kom inn der, men jeg kom også inn ved Norsk Skuespillerinstitutt (NSKI). Jeg tenkte at det sikkert var bra å få litt fotfeste i Norge før jeg dro over sjøen, og jeg har ikke angret på den avgjørelsen, sier han.

– Made to be broken

Han er selvsikker, men langt fra arrogant. Men han har noe svært unorsk over seg. Han har klokketro på eget talent.

– Jeg har full støtte hjemmenfra og har hele tiden følt at skal man lykkes med dette må jeg gi hundre prosent hele tiden. Alt jeg gjør, gjør jeg nettopp for å kunne jobbe som skuespiller.

Fredrik stopper opp og smiler skjevt. Så kommer det.

Jeg har ikke tid til janteloven. Den er et eneste stort hinder for menneskets virkelige potensiale. Janteloven is made to be broken!

Talentjakten

Etter to år på NSKI fant Fredrik en notis på internett. Star Quest søkte etter talenter innenfor scenekunst, musikk, dans og drama.

– Jeg bare sendte hele pakka: Headshots, pluss, pluss og link til hjemmeside. Etter det satt jeg bare der og svettet. Jeg håpte så på at de likte det, sier han.

Pakken falt tydelig i smak. 15. til 25. juli skal Fredrik representere Norge i Verdensmesterskapet i scenekunst WCOPA (World Championships of Performing Arts) som holdes i Hollywood.

– Det blir en ukes bootcamp for å lære av de aller, aller beste. Agenter og produsenter vil være der for å se etter nye folk, så det er bare å gi alt. Jeg hører rykter om at de er ute etter flere skandinavier etter suksesshistorien med Alexander Skarsgård. Jeg krysser fingrene for at det er tilfelle, avslutter han.

Se mer på: fredrikskogsrud.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag