RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir ikke enige om padlebrygge


Knut von Trepka, Elisabeth Renne, Else Mortol Hansen, Ragnvald Verdich, Mona Verdich og Lina Nordlie i Selskapet til Bekkelagets Vel vil ikke at svaberget skal pigges i stykker for å lage rampe til en padlebrygge.
Knut von Trepka, Elisabeth Renne, Else Mortol Hansen, Ragnvald Verdich, Mona Verdich og Lina Nordlie i Selskapet til Bekkelagets Vel vil ikke at svaberget skal pigges i stykker for å lage rampe til en padlebrygge. Foto: Foto: Aina Moberg
Friluftsetaten og Selskapet til Bekkelaget Vel «krangler» fortsatt om byggemetoden av padlebryggen i Ormsundet.

ORMSUND: Arbeidet skulle vært gjenopptatt nå mandag, men er utsatt på ubestemt tid. Årsak: Vellet godtar ikke at det skal pigges en 20 meter lang, 50 cm bred og 20-30 cm dyp renne i svaberget for å fundamentere støttemur til rullestolrampen.

LES OGSÅ: Brygge i det blå

De ønsker istedenfor at man tørrstabler stein slik det er gjort med de andre bryggene rundt Ormsundet.

Gir oss ikke

– Vi opplever Friluftsetaten som arrogante, lite samarbeidsvillige og lite løsningsorienterte. Vi mener at endringene krever ny byggesaksbehandling og nytt nabovarsen, mens de prøver seg med mindre endringer vi ikke skal blande oss i. På tross av at arbeidet foregår både på vellets og Oslo Havns eiendommer, sier Ragnvald Verdich.

LES OGSÅ: – Vi er fullstendig neglisjert

Han mener løsningen egentlig er såre enkel:

– Dersom Friluftsetaten hadde sagt at de skulle være skånsomme med svaberget istedenfor å ødelegge det med pigging, da hadde saken vært løst for vår del. Vi gir oss ikke på dette, men før jeg lenker meg fast i fjellet, avventer jeg et nytt nabovarsel, sier han.

Er blitt hørt

Ingrid Beate Opdal, prosjektleder i Friluftsetaten har følgende kommentar:

– Vi har gjort vårt i kommunen. Dette er en tungrodd sak hvor alle etater har stått på for å få en god saksgang og et godt anlegg. Mange av innspillene fra Bekkelaget Vel har vært med og forbedret anlegget. Vellet er blitt behørig hørt, og vi mener det er lite demokratisk om de nå bare fortsetter å være uenige, sier Opdal.

Hun vil ikke svare på om arbeidet kan bli utsatt til neste år, men minner om følgende:

– Vinteren er en vanskelig byggeperiode ved sjøen blant annet på grunn av høyere vannstand. Vi må nå diskutere med vår entreprenør, Oslo Vei AS, om hva vi skal gjøre. Vi har jo allerede stanset arbeidet to ganger, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere