RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne elektriske sykehussengen brukte Bjørg Krosbys mann inntil han nylig flyttet på sykehjem. Nå vil ljanskvinnen at NAV Hjelpemiddelsentralen snarest mulig henter sengen slik at hun får plass til å montere datterens seng som foreløpig står inntil veggen i bakgrunnen. Foto: Aina Moberg
Denne elektriske sykehussengen brukte Bjørg Krosbys mann inntil han nylig flyttet på sykehjem. Nå vil ljanskvinnen at NAV Hjelpemiddelsentralen snarest mulig henter sengen slik at hun får plass til å montere datterens seng som foreløpig står inntil veggen i bakgrunnen. Foto: Aina Moberg

Blir ikke kvitt senga

Hjemme hos Bjørg Krosby står en elektrisk sykehusseng som hun ikke blir kvitt. Det gjør henne både trist og sint.

LJAN: Da 91-åringens mann ble syk i februar, var NAV Hjelpemiddelsentralen raskt på plass med å innstallere en regulerbar seng med grind hjemme på ekteparets soverom.

– En nødvendighet for at Anders Johannes (95 år) kunne fortsette å bo hjemme. Jeg trengte blant annet ikke lenger å være redd for at han skulle falle på gulvet, forteller Bjørg Krosby.

For noen uker siden ble så mannen flyttet til et sykehjem Da var ikke Hjelpemiddelsentralen like rask i svingene.

Ingen hjelp å få

– Jeg ringte for at noen skulle komme og hente sengen. Svarene jeg fikk var ikke som forventet.

LES OGSÅ: Prioriterer ikke henting

– Den første jeg snakket med sa jeg bare måtte fortsette å mase, den neste sa hun ikke kunne hjelpe meg, den tredje sa hun skulle skrive en melding og legge i luken til han som er ansvarlig for henting. Den siste jeg snakket med fortalte det ville ta to til tre måneder før noen kunne hente sengen, forteller fru Krosby.

– Det er jo som å møte veggen. Jeg er helt oppgitt. En slik kostbar seng kan jo ikke bare stå ubrukt. Det står sikkert andre i kø får å få låne en slik. Dette er sløsing med kommunens penger, mener hun.

Vondt å se på

Bjørg Krosby er sint på måten Hjelpemiddelsentralens ansatte behandler henne. I tillegg er hun trist fordi sengen hele tiden minner henne om mannen hun har vært gift med i 60 år.

– Det er vondt å se den stå der tom, men jeg har på en måte vendt meg til den. Nå bare ergrer jeg meg, sukker hun.

– Ergrer meg, og lurer på hvorfor det skal være så vanskelig å få sengen ut av huset. Jeg ringte også til Altmuligmannstjenesten. De kom promte og hentet to rullatorer, en badestol, toalettforhøyer og håndtak. Så det finnes jo hjelpsomme folk også, smiler hun

Stille oss ut

Bjørg Krosby ønsker samtidig å skryte av hjemmesykepleierne i Bydel Nordstrand.

– Verdens mest fantastiske mennesker. Jeg kan ikke få rost dem nok, sier hun.

Den elektriske sengen kan imidlertid bydelen heller ikke hjelpe henne med. Nå håper fru Krosby at sengen skal være borte før jul.

– Det er synd at vi må stille oss ut med vår nød i media for kanskje å få fortgang i en sak. Meningsløst er det, sier hun og rister på hodet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere