RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir ikke noe barnekulturdag!


FULLTt: Det var fullt hus under barnekulturdagen på Nordberg i fjor.
FULLTt: Det var fullt hus under barnekulturdagen på Nordberg i fjor. Foto: Arkiv
Etter syv år på rad, blir det i år ikke noe barnekulturdag, ifølge arrangørene fordi bydelen halverte årets pengestøtte.

NORDBERG: – Dessverre ser vi oss nødt til å stille inn Barnekulturdagen på Nordberg i år. Hovedgrunnen er at bydelen i år gav oss betydelig mindre penger enn tidlgere år., vi fikk 20.000 i fjor, i år eventuelt bare halvparten. Vi har gått noen runder for å se om vi kunne løse dette likevel, men har funnet ut at det ikke lar seg gjøre. Vi håper at bydelen er mer velvillig neste år, forteller en av arrangørene, Ulrika Tivert Sølvberg, og legger til at de allerede nå har booket inn lørdag 3. november til Barnekulturdagen 2012.

1000 personer

– Over 1000 personer pleier å komme til Nordberg kirke for å oppleve at bydelens barn og unge utfolde seg på forskjellig scener i løpet av noen timer, en lørdag i november I fjor var det 7. året i rad som det ble gjennomført!, sier Tivert Sølvberg.

“Moderat deltageravgift”?

I brev fra bydelen til arrangørene går det frem at bydelen synes det er synd at barnekulturdagen på Nordberg ikke blir noe av i år , men at bydelens nedtrapping av tilskudd er i tråd med “bydelens praksis” om at det ikke skal gis fast driftsstøtte til arrangement over tid. Bydelen viser også til at barnekulturdagen har vært gratis for publikum, men at det kanskje kan vurderes å ta en “moderat deltageravgift” for å dekke kostnader til arrangementet.

Men det ønsker ikke arrangørene.

– Vi synes vi skal kunne se våre barn fremføre det de har øvd på, uten at det koster penger. Og vi ønsker jo at det kommer flest mulig folk til arrangementet, og at det skal føles som en folkefest i bydelen for alle. En betaling vil bli en begrensing for dette. Dagen skal oså være med på å inspirere barn og unge til å drive med kultur. I tillegg vil det bli enda mer jobb på de frivillige hvis det skal tas inngangspenger. De som allerede jobber med dette gjør en fantastisk ulønnet innsats. Å få folk til å stille opp enda mer synes vi ikke er riktig, mener Tivert Sølvberg..

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere