RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byrådet vil bygge studentboliger i Hausmaniakvartalet. Brudd på tilliten, mener beboerne.
Byrådet vil bygge studentboliger i Hausmaniakvartalet. Brudd på tilliten, mener beboerne.

Blir kasta ut

Byrådet vil ha studentboliger i Hausmaniakvartalet. Dermed må husokkupantene ut.

HAUSMANIA: Det er Aften som torsdag melder at byrådet går inn for å bygge studentboliger i Hausmannsgate 40 og 42, som i dag huser rundt 40 husokkupanter.

Sopp og råte

Ifølge byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen (H), er eiendommene brannfarlige og infisert av sopp og råte. Dermed ønsker byrådet å pusse opp byggene for 60 millioner kroner for så å bygge 40 nye studentbolier.

I fjor sommer fortalte Østkantavisa at bystyret hadde vedtatt at Hausmania skulle opprettholdes som et byøkologisk kvartal. Dette var etter ønske fra beboerne selv. Nå utrykker Hausmania skuffelse og frustrasjon over byrådets ønske.

– Brudd på tilliten

– Vi tolket intensjonen slik at kvartalet skulle bestå. Denne avgjørelsen er et brudd på tilliten og vårt forsøk på å samarbeide. Kommunen har gått bak ryggen vår, og vi mener absolutt vi tjener et kommunalt formål ved å tilby et sosialt bologalternativ, sier Nicolai Gulowsen til Aften.

Byråd Fredriksen avviser imidlertid kritikken, og mener okkupantene ikke har noen krav på å få bli i Hausmania.

– Vi forventer at disse etterkommer våre beslutninger. Det kan ikke være slik at man oppnår leierett ved å ta seg til rette, sier Fredriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere