*Nettavisen* Nyheter.

Blir kultursentrum hvis Munch får bli

Visjoner for Tøyen som kultursentrum har eksistert lenge. En viktig faktor for satsingsviljen på området er hvorvidt Munch-museet får bli eller ikke.

Tøyen: Kort etter at Østkantavisa har gått i trykken, bestemmer bystyret seg trolig for å gå inn for å kun utrede Tøyen-alternativet for mulig bygging av nytt Munch-museum. Utfallet av utredingen vil være med på å avgjøre om kommunen må se nærmere på Vestbane- og Bjørvikaalternativene, eller om Tøyen fortsatt skal huse hovedvekten av Munchs bilder. Avgjørelsen vil få ringeffekter for videre utvikling av Tøyens kulturtilbud.
Edward Munch er en av Norges største kunstnere, og museet hans vil i stor grad bidra til å trekke besøkende til området, sier leder for Bydelsutvalget i Gamle Oslo, Åge Skøelv (SV).
Mangler penger
Flere kulturprosjekter i bydelen står på vent grunnet pengemangel. Blant annet foreligger det planer for et større veksthus og arboret (en systematisk ordnet tresamling) ved botanisk hage og en videreutvikling av Klosterenga skulpturpark.
Også aksjonsleder mot flytting av Munch og representant for Tøyen velforening Roger Lee, tror Munch-museets framtid vil påvirke Tøyen.
Hvis Munch får bli på Tøyen, vil det bli lettere å blåse liv i prosjektet Kulturpark Tøyen, som omfatter bygging av veksthus og arboret til Botanisk hage.Vi håper også at det i forbindelse med det nye Munch-museet kan bygges et amfi, hvor man kan ha arrangementer om sommeren uten at det plager beboerne i området.
Et bedre kulturtilbud vil også ha positiv innvirkning på andre forhold i bydelen.
Det kommer veldig mange barn til området i og rundt Munch-museet. Dersom veksthuset kommer, vil Tøyen bli et bedre sted å være. Bydelen er et tett befolket område, med tendenser til kriminalitet og ungdomsgjenger. Dersom Munch får bli, og flere av de planlagte kulturprosjektene gjennomføres, vil dette gjøre situasjonen bedre, sier Lee.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag