Blir sperret inne av vill-vest parkering

– Akkurat nå så det ikke så ille ut, men ofte er det vanskelig for oss å komme inn i garasjen, forteller Claus Drecker i Nonnegata 11 på Grønland.

– Akkurat nå så det ikke så ille ut, men ofte er det vanskelig for oss å komme inn i garasjen, forteller Claus Drecker i Nonnegata 11 på Grønland.

Claus Drecker og naboene i Nonnegata 11 kommer ikke inn i sin egen garasje fordi området flyter over av parkerte biler.

Klikk på bildet for å forstørre.

Passasjen inn til garasjeanlegget blir ofte trang når folk parkerer tett på hver side. Foto: FOTO: Claus Drecker

Klikk på bildet for å forstørre.

Fordi det er lov å parkere helt inn mot veggen, blir fotgjengere sperret inne, og må gå tilbake og rundt. Foto: FOTO: Claus Drecker

GRØNLAND: Drecker er oppgitt over kaoset som råder. Over flere år har han forsøkt å få kommunen med på å regulere parkeringen og etablere beboerparkering. Han har også bedt kommunen om et møte. Foreløpig til ingen nytte. Nå gir han snart opp.

LES OGSÅ: Vil se an forholdene

– Vi møter bare uforstand. Jeg har tilskrevet alle som på en måte er involvert i dette. Politiet, Bydelsutvalget, Ambulansen, Trafikketaten. Vi blir ikke hørt, sier Drecker.

Vill vest

Han forteller om en årelang historikk. Foreløpig siste kapittel i sagaen er da det ble satt opp skilt med «parkering tillatt». Drecker må nesten le.

– Det som tidligere ikke var forbudt er nå blitt offisielt velsignet. Dette er det motsatte av det vi trenger i området. Ikke fri parkering for alle, men en regulering av uvesenet, sier han.

Sperret inne

Til tider er det så ille at de som bor her ikke kommer inn i sin egen garasje. En venn av Drecker ble så forbannet at han kontaktet politiet. Også det til ingen nytte.

– Det var med nød og neppe jeg kom forbi to biler. De sto begge parkert mot hverandre på hjørnet og avstanden mellom dem tilsvarte bredden på min bil pluss noen få centimeter, skriver han i brevet.

Drecker mener dette er ille særlig med tanke på nødsituasjoner.


– Utrykningkjøretøy kommer seg ikke inn her. Jeg håper virkelig ikke at vi får en brann, sier han.

Bommert

Drecker har klaget på skiltingen som er satt opp. Et av skiltene sperrer i realiteten fotgjengerne inne når de har rundt hjørnet, gående fra Harald Hårdrådes plass.

– Kommer du med barnevogn, har du ingen mulighet til å komme deg videre. Det burde vært holdt av en luke, så folk kommer seg ned fra fortauet. Det skiltet er latterlig og virker ikke særlig gjennomtenkt, sier Drecker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.