RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blitz-huset rehabiliteres

Byrådet har i dag godkjent en avtale om rehabilitering av Blitz-huset i Pilestredet 30c og salg av Pilestredet 28 og 30 a/b.

Avtalen er inngått mellom Oslo kommune som selger eiendommen til Entra Eiendom AS for en symbolsk sum av kroner en. Avtalen sikrer utvikling av forretning på gateplan i Pilestredet 28 og rehabilitering av de verneverdige bygningene i Pilestredet 30 a, b og c.

- Gjennom dette videreføres leieavtalen med Ungdomsmiljøet Blitz fra 1995. Samtidig sikrer vi istandsetting av Edvard Munchs tidligere leilighet til museumsformål, sier byråd for byutvikling Merete Agerbak-Jensen.

Samarbeider med ungdommen

Pilestredet 30 c skal rehabiliteres og bygges om i samarbeide med ungdomsmiljøet.

Gården vil bl.a. romme konsertlokale, kantine, øvingslokaler og studio for Radiorakel.

Entra eiendom AS stiller alternative lokaler til disposisjon for Blitz og Radioorakel i byggeperioden. Avtalen med Entra innebærer at Oslo kommune vil fortsatt eie og forvalte denne eiendommen.

Pilestredet 28, samt 30 a og b selges til Entra Eiendom AS. Boliggårdene i Pilestredet 30 a og b, skal romme rimelige utleieboliger som igjen administreres av Kirkens bymisjon i minimum 10 år.

Leilighet, tidligere bebodd av maleren Edvard Munch, gjøres om til museumsleilighet med tilgang for publikum.

I Pilestredet 28 vil Entra Eiendom AS bygge kontorer med forretning på gateplan.

- Gledelig

- Det er svært gledelig at Oslo kommune nå får istandsatt barndomshjemmet til Edvard Munch slik at dette kan åpnes for publikum. Edvard Munch er en av Norges største kunstnere som fortjener å hedres sier byråd Agerbak-Jensen.

Eiendommene inngår i et område med verneverdig kvartalsbebyggelse og er bygget på slutten av 1860-tallet. På bakgrunn av bygningens tekniske stand er verdien av avtalen satt til kroner en.

Fasadene har stor bevaringsverdi og rehabilitering vil skje i tett dialog med byantikvaren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere