*Nettavisen* Nyheter.

Blitz på Frogner Hovedgård

Et slagkraftig kulturminne har tatt turen fra Pilestredet til Frogner Hovedgård.

Enten du liker det eller ikke - nå er Blitz på museum. De svartkleddes høyborg er dokumentert og stilt ut på Frogner Hovedgård.

Temaet for kulturminneåret 2009 er dagliglivets kulturminner. Kulturminnevernet har derfor som mål å speile det mangekulturelle samfunnet, og å fortelle historier som belyser forhold mellom majoriteten og ulike grupper minoriteter.
I mars 2007 tok Oslo Museum kontakt med ungdomshuset Blitz etter at det hadde blitt klart at huset i Pilestredet skulle renoveres. Initiativet har resultert i et bevarings- og dokumentasjonsprosjekt foretatt i en god dialog med ungdomsmiljøet Blitz.
Med dette temaet rettes oppmerksomheten mot mangfoldet av kulturminner og hverdagshistoriene.

Et inkluderende kulturminnebegrep

Lenge har kulturminner først og fremst vært assosiert med bygninger og gjenstander av høy alder eller med stor estetisk verdi, som fortalte historien om Norge som nasjon og som et homogent etnisk, sosialt og kulturelt fellesskap. I dag forholder de fleste museer og kulturverninstitusjoner seg til et videre og mer inkluderende kulturminnebegrep.

Nyansert kulturminnevern

-Med stor tydelighet viser dette prosjektet at kulturminnevern anno 2009 handler om langt mer enn høy alder eller estetisk verdi, skriver Oslo Museum på sine hjemmesider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.