RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fasaden på bygget i Pilestredet 30 har allerede blitt "dekorert" av blitzerne.
Fasaden på bygget i Pilestredet 30 har allerede blitt "dekorert" av blitzerne.

Blitzerne er kommet hjem

Ingen tvil om at Blitz-miljøet har tatt huset i Pilestredet tilbake. Graffitien er på plass, men kafeen er fremdeles stengt.

PILESTREDET: Lokalavisen skrev om den offisielle åpningen av Blitz den 25. juni, hvor rehabiliteringen av bygget i Pilestredet 30 var klar.

- Det har blitt kjempefint, men jeg vet ikke hvor lenge det forblir akkurat slikt det er nå, sa byantikvar Marte Boro til avisen. De hvite veggene nærmest blendet de fremmøtte, og skapte et noe «merkelig» inntrykk med tanke på leietakerne.

Vinduer erstattet vegger, lyset skinte inn, og det hvitmalte bygget tok minnene fullstendig vekk fra fargerike Blitz, og lignet mer på et institusjonsbygg.

Graffitien er tilbake

Og ganske riktig spådd av Boro har blitzerne ikke brukt lang tid på å sette sitt preg på bygget. Deler av den nyoppussete konsertsalen har allerede blitt rikelig dekorert med graffiti, og også ved inngangen er det kommet opp noe på veggene.

- Det er lov at blitzerne setter sitt preg på bygget, mente byantikvaren før sommeren, mens ordfører Fabian Stang håpet på et graffiti-fritt bygg.

Ikke mas

Beskjeden er klar fra blitzerne:

«Vi åpner når vi er ferdige», står det skrevet på en lapp på inngangsdøra. Fortvil altså ikke, kafeen jobbes for tiden med, og det blir vafler og kaffe etterhvert.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere