Blod, svette og baller!

Ulrik, Rasmus, Beatrice, Steffen, Morten, Johanne og Julie på scenen. FOTO: INGVILD LIADAL

Ulrik, Rasmus, Beatrice, Steffen, Morten, Johanne og Julie på scenen. FOTO: INGVILD LIADAL

Persbråten videregående har definitivt tatt revy-begrepet et steg videre med årets revy «The making of...the deadly 7 rangers of sin».

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

HOVSETER: Syv personer, syv forskjellige individer, syv roller og syv dødssynder. Det er utgangspunktet for årets revy på Persbråten.

Trangt om plassen

Samlingssalen er fylt til randen i det klokken for lengst har passert 19.00 onsdag kveld. Rader i høyden er bygget opp for anledningen og folk forsøker etter beste evne å finne seg en plass i folkehavet.

– Oi, her var det bratt ja, men dette har jeg gledet meg til, så det skal mer til for å stoppe meg, smiler en eldre dame mens hun tar et godt tak i mannens arm.

Fyrverkeri

I det poser med gratis ørepropper blir delt ut til de første radene begynner det å tegne et bilde av hva vi har i vente. Vi har rett. Et lerret senkes og de syv aktørene ved navn Morten Emil Rendum Væhle, Steffen Sødal, Beatrice Benjamin, Johanne Haakelien, Julie Grav, Ulrik Lund og Rasmus Wold trer frem. Det er en pangstart på en revy som undertegnede aldri har sett maken til. Med et lys- og lydanlegg som får det til å svaie i de allerede noe ustøe benkeradene.

Rasmus Wold med dødssynden hovmod har som høyeste ønske å lage en film. Potensielle skuespillere tas inn til audition, men Wold skjønner raskt at oppgaven, den kan bli vanskelig. Allerede i starten av revyen merker man at skuespillere er dyktige, på hver sin måte. De inntar scenen med en imponerede ro, selv om manus tidvis byr på store utfordringer.

Alt for en bra scene

I «Dødelig drukning» i første akt blir det vått for Ulrik Lund. Han skal spille inn en scene hvor han tortureres med vann, men får til sin store fortvilelse verken benytte dykkebriller, snorkel eller sugerør. Det går så langt at regissøren må ta ansvar og da sitter scenen som et skudd. Apropos skudd, det blir en del skuddvekslinger gjennom årets revy. Folk med skrekk for blod bør også være advart, for på årets revy spruter blodet, bokstavelig talt.

Men sukkersøte innsalg finnes det også, som «engel og djevel» mot slutten av første akt. Beatrice Benjamin og Morten Emil Rendum Væhle er fra himmel og helvete men er hodestups forelsket.

Edlere deler

Andre akt er like dødelig som første og selv om hovedpunktene er mange, må dansenummeret trekkes frem. Når de mannlige skuespillerne entrer scenen i turndrakter tar de fullstendig av for publikum. Kanskje ikke så rart, gutta viser nemlig adskillig mye mer enn danseferdigheter. Sjelden hører man et helt publikum gispe unisont.

Mot slutten vises filmen i sin helhet, til tross for budsjettsprekk og fall i alder på både innleide skuespillere og aldergrense. Det er bra, det er dødsbra....Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.