*Nettavisen* Nyheter.

Blodferskt

Lady Moscow regner med å ha en rykende fersk plate klar i mai. FOTO: MICHAELA KLOUDA

Østkantbanda Lady Moscow og Sally Suicide knaller til med felleskonsert på John Dee torsdag, før de kryper inn i hvert sitt platestudio for vinteren.

SEntrUM ØST: – Det kommer til å bli noen blodferske låter, ja, lover Roger Antonsenens Lady Moscow.

Det balkaninspirerte bandet jobber for tiden med oppfølgeren til plata Barrel Dance, som ble utgitt i august i fjor. Før de murer seg inne i platestudio for høsten og vinteren, skal Lady Moscow selvfølgelig opptre en foreløpig siste gang for Oslo-fansen.

– Det er lenge siden vi har spilt i Oslo, og det vil bli lenge til vi spiller i Oslo igjen. Generelt føles det i grunnen lenge siden vi har spilt for et publikum i det hele tatt, så det skal bli deilig å komme seg ut litt, sier Antonsen.

Hemmelig instrument

Han lover enn litt annerledes opplevelse live enn hva man har sett fra Lady Moscow tildligere, og innrømmer at det kommer til å bli noen overraskelser i form av nye instrumenter på plata som forventes å være ute i løpet at mai 2010.

– Vi er godt i gang i øvingslokalet og går i studio en gang på nyåret. Jeg tror den neste plata vil være mer livepreget enn hva vi har vært tidligere. Dessuten skal vi bruke noen veldig spennende nye intrumenter, men mer en det vil jeg ikke røpe, sier Antonsen hemmelighetsfullt.

Første fullengder

Og mens Lady Moscow kan skryte av gode salgstall på forrige plate, kan Sally Suicide klappe seg på skulderen overden nyutgitte sjutommeren Black Pop. Også de tar turen innom John Dee denne kvelden før de skal begynne arbeidet med sin første fullengder.

– Vi kommer til å spille både nytt og gammelt materiale. Det blir alt fra elektronisk dansemusikk til psykedelisk pop, forteller Eivind J. Villum.

Østkantbandet er helt i starfasen med å jobbe med plata, men Villum regner med at den vil være i butikkene på vårparten en gang. Det vil heller ikke være aller siste gang du kan få med deg denne gjengen før jul.

– Vi skal spille på Parkteatret 22. november, men etter det blir vi nok borte for en stund, sier Villum.

Det er dermed siste sjanse på en stund for nye og gamle fans klokka 21 torsdag. På John Dee.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.